hs_split

SPLIT – Prvi put su Hrvatska i Split bili domaćini izložbe vojne opreme u organizaciji američke tvrtke TNT Productions Inc koja je specijalizirana za međunarodne sajmove. Na izložbi koja je jučer zatvorena nastupilo je 138 izlagača iz 23 zemlje, među kojima i pedesetak hrvatskih tvrtki, a održala se pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Među izlagačima bila je i karlovačka tvrtka za proizvodnju vatrenog oružja, HS Produkt. Ova tvornica poznata je po proizvodnji VHS jurišne puške i polu-automatskog pištolja HS 2000 koji se uspješno prodaje na američkom tržištu pod imenom Springfield Armory XD.

HS Produkt trenutno proizvodi oko 300.000 komada oružja godišnje, s trendom rasta – što je jedna od najvećih proizvodnji u svijetu. Devedeset posto proizvodnje izvozi se u SAD. Broj zaposlenih je premašio brojku od 1100 ljudi, a s novim pogonom čiji bi jedan veći dio mogao biti stavljen u rad do početka ljeta – ta će se brojka još povećati.

Na sajmu je HS Produkt predstavio različite kalibre pištolja HS 2000, kao i nove poboljšane K i D verzije jurišne puške – od osnovnog modela do bogato opremljenih sa laserskim ciljnikom i bacačom granata. Na predstavljanju su bili nazočni osnivači i suvlasnici HS Produkta Ivan Žabčić i Marko Vuković koji je glavni dizajner većine predstavljenih proizvoda tvrtke, kao i ostali direktori i predstavnici tvrtke. Sa sajma su se vratili puni dojmova, ali i ponosni što su se među izlagačima iz cijelog svijeta posebno istakli svojim proizvodnim programom, te inovativnošću, dizajnom i kvalitetom svojeg oružja. Naša fotoreporterska ekipa se, pak, vratila s mnoštvo fotografija – dio kojih možete pogledati u galeriji.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/HSProdukt_Split/*{/rokbox}