KABA

HDZ s partnerima dobio većinu u 5, SDP i HNS u 7 gradskih četvrti

KARLOVAC – Od ukupno 55.604 birača koliko ih je upisano u Karlovcu, na jučerašnjim izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora glasovalo ih je ukupno 13.124. Od toga je 475 listića bilo nevažeće.

Kako nam je ispričala predsjednica Izbornog poovjerenstva Marina Golubić, prema neslužbenim rezultatima, HDZ je, što samostalno, što s koalicijskim partnerima HSP-om i HSS-om, dobio većinu glasova u ukupno 5 gradskih četvrti: Banija, Drežnik – Hrnetić, Dubovac, Švarča i Turanj. Koalicija SDP-a i HNS-a je pak osvojila većinu u 7 gradskih četvrti: Gaza, Grabrik, Luščić -Jamadol, Mostanje, Novi Centar, Rakovac i Zvijezda.

Na Baniji je koalicija HDZ-HSP osvojila četiri mjesta, koalicija SDP-HNS tri mjesta, HSP dr. Ante Starčevića dva, HSU jedno i HSLS jedno mjesto. U četvrti Drežnik-Hrnetić HDZ-HSP zajedno su osvojili pet, SDP četiri, a HSU dva mjesta. Na Dubovcu HDZ ima četiri, koalicija SDP-HNS tri, HSLS dva, HSP dr. Ante Starčević jedno i HSU jedno mjesto. Na Švarči je HDZ osvojio šest mjesta, SDP tri, HNS Liberalni demokrati jedno i HSS jedno mjesto. I Turanj je, očekivano, još jednom potvrdio da je tradicionalna utvrda HDZ-a; HDZ je ondje osvojio osam, a koalicija SDP-HNS tri mjesta.

Na Gazi je koalicija SDP-HNS osvojila četiri mjesta, HDZ-HSP tri, nezavisna lista Denisa Tota tri, a HSS jedno mjesto. U Grabriku je koalicija SDP-HNS osvojila šest, HDZ-HSS-HSP četiri, a HSU jedno mjesto. Četvrt Luščić- Jamadol ima slične rezultate – koalicija SDP-HNS pet mjesta, HDZ-HSP tri, DSU dva i HSLS jedno mjesto. Na Mostanju također SDP i HNS zajedno imaju pet mjesta, HDZ-HSP četiri, a HSS dva mjesta. U Novom Centru koalicija SDP-HNS osvojila je četiri mjesta, HDZ-HSS-HSP tri, nezavisna lista Domagoja Švegara dva, HSU jedno i DSU jedno mjesto. Na Rakovcu koalicija SDP-HNS ima pet mjesta, HDZ-HSS-HSP tri, DSU jedno, HSLS jedno i HČSP jedno mjesto. U Zvijezdi je koalicija SDP-HNS osvojila šest, HDZ-HSS-HSP četiri, a HSU jedno mjesto.

Imedika

Što se tiče rezultata u mjesnim odborima, tu je najveći broj mjesta osvojio HDZ, koji je u nekima, uostalom, bila i jedini kandidat. No, u dva mjesna odbora, Sjeničak – Utinja i Tušilović, bilo je ipak malih iznenađenja, ispričala nam je predsjednica izbornog povjerenstva Marina Golubić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/golubic_1.mp3}

Već do jutros u Izborno povjerenstvo stigla su tri prigovora, no niti jedan od njih, kaže Golubić, nije prigovor koji bi trebao rezultirati ponavljanjem izbora.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/golubic_2.mp3}

Budući da je rok za dostavu prigovora 48 sati, službeni rezultati izbora trebali bi biti objavljeni u srijedu, 6. travnja.

Ples