KABA

Svi na ples u karlovačke parkove!

KARLOVAC – Projekt „Dance, film, action, keep it green” Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost Free Dance Karlovac i Kinokluba Karlovac prošao je na natjecaju British Councila. Voditeljice projekta su Melita Spahić Bezjak iz Udruge „Free Dance” te Svjetlana Visnić i Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac, koje su sudjelovale na radionicama i tri modula edukacije u sklopu projekta „Aktivni građani” kojega British Council provodi u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske.

„Dance, film, action, keep it green!” je plesno-filmski projekt, a prvenstveno je osmišljen kao preventivni umjetnički projekt unutar kojeg se želi skrenuti pozornost na nebrigu društva prema mladima i nedostatak sadržaja za mlade, koji se, prepušteni samima sebi, zbog toga nerijetko prepuštaju alkoholizmu i vandalizmu. Upravo to voditeljicama ovog projekta bio je motiv da mlade Karlovčane informiraju o plesnoj i filmskoj umjetnosti. Također, projekt bi trebao poslužiti i kao prevencija uništavanja ljepota i imovine Karlovca, jačanje svijesti građana o vrijednostima koje grad posjeduje te kao pokazatelj brige za mlade generacije. Voditeljice se nadaju da će njihov plesno-multimedijalni projekt u gradskim parkovima mladima biti pozitivni primjer drugačijeg načina provođenja vremena, te da će javnost, roditelji i institucije konačno skrenuti pozornost na ovaj problem pred kojime uglavnom svi zatvaraju oči.

U okviru projekta, između ostalog, bit će organizirano predavanje u Knjižnici za mlade, radionice na otvorenom „Snimi svoj prvi kadar i kreiraj svoju prvu koreografiju”, a trebao bi također biti realiziran plesni film i spot koji će se koristiti u promotivne i edukativne svrhe, za poboljšanje društvenog života zajednice kroz promociju plesne i filmske umjetnosti. Svi mladi i građanstvo pozvani su da se uključe u radionice i ostale popratne aktivnosti.