suma

DRAGANIĆ – „Šuma okom šumara“ naslov je izložbe fotografija dio kojih je izložen u hodnicima  Osnovne škole u Draganiću. Fotografije su snimili djelatnici Hrvatskih šuma, a zanimljivo je da je ta izložba bila postavljena i u zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku u prigodi posebnog UN-ovog zasjedanja za šume.

Naime, rezolucijom Glavne skupštine UN-a donesenom 20. prosinca 2006. godine Međunarodnom godinom šuma proglašena je 2011. godina i to upravo na prijedlog Republike Hrvatske. U prigodi „Međunarodne godine šume“ u Draganiću je postavljena ova izložba o kojoj je prigodno govorio predsjednik Karlovačkog ogranka Hrvatskog šumarskog društva Oliver Vlainić.

– Nama je čast da ovu godinu možemo obilježiti ovom izložbom i da šumu približimo stanovništu kako bi se educiralo i doznalo o značaju šume kao najznačajnijem kopnenom eko sustavu na planeti Zemlji. Izložba je nastala na sedam salona fotografije, a sve je otpočelo u Bjelovaru 2004. godine. Osim u Hrvatskoj, izložba je lani bila postavljena u Finskoj, a ove godine 50 fotografija bilo je postavljeno u New Yorku. Ove fotografije bit će i u više gradova diljem Amerike – rekao je Oliver Vlainić.

Izloša „Šuma okom šumara“ bit će u draganićkoj osnovnoj školi postavljena do subote, 9. travnja a može se razgledati između 16 i 18 sati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sume/*{/rokbox}