KABA

NOVO U SVIJETU TABLETA! NE ONIH PROTIV GLAVOBOLJE, VEĆ – TABLET PC-a!

NOVI HIT TABLET – Samsung Galaxy Tab 10.1 i 8.9 s Androidom 3.0

Samsung je poslije uspjeha Galaxy Taba ekrana od 7 inča predstavio dva nova člana svoje obitelji Galaxy tableta – Galaxy Tab 10.1 i Galaxy Tab 8.9, najtanja tablet računala na svijetu debljine samo 8,6 milimetara. Galaxy Tab 10.1 i 8.9 opremljeni su Samsungovim TouchWiz sučeljem zasnovanim na Android 3.0 (Honeycomb) platformi, koje nudi nadmoćan multi-tasking i unaprijeđenu korisničku interakciju i navigaciju.

Galaxy Tab 10.1 ima WXGA TFT LCD zaslon rezolucije 1280 x 800 i pokreće ga 1GHz dual core aplikacijski procesor.

samsung1“Galaxy Tab 10.1 i 8.9 izvanredni su primjeri Samsungove konstantne inovativnosti i dokazuju našu predanost razvijanju vrhunskih tableta koji ispunjavaju jedinstvene potrebe korisnika diljem svijeta” – izjavio je JK Shin, predsjednik i voditelj poslovne jedinice Mobile Communications. “Povezujući Samsungove inovacije na području dizajna i zaslona s našim novim, uzbudljivim korisničkim sučeljem, stvorili smo novu kategoriju proizvoda koji će predvoditi tržište tablet računala.”

Galaxy Tab 10.1 teži 595 grama, a 8.9 470 grama. Spajanje ultra-tankog oblika GALAXY Taba s laganim dizajnom doprinosi izvanrednoj mobilnosti oba uređaja.
Novi Galaxy Tabovi podržavaju brzinu HSPA+ mreže do 21Mbps kao i Bluetooth i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n povezivost kako bi postigli velike brzine mobilnog preuzimanja i smanjili vrijeme prijenosa podataka. Galaxy Tab 10.1 i 8.9 također imaju i 1GHz Dual Core aplikacijski procesor za vrhunski multimedijski užitak i lako surfanje internetom.

Samsungovo TouchWiz korisničko iskustvo dizajnirano je s Live Panel menijem kojeg korisnici mogu prilagoditi kako bi prikazali različite sadržaje na početnom zaslonu uključujući digitalne fotografije, omiljene web stranice te novosti s društvenih mreža.
Sučelje dodatno sadrži traku s aplikacijama na kojoj se nalaze često korištene aplikacije poput task managera, kalendara i music playera koje se mogu pokrenuti dok se izvode druge aplikacije uključujući preuzimanje velikih datoteka i uređivanje dokumenata. Taj Mini Apps Tray korisniku pruža kombinaciju fleksibilnosti i komfora dosad neviđenu u segmentu tablet računala.

Galaxy Tab 10.1 i 8.9 dolaze s ugrađenim Readers Hub i Music Hub koji korisniku pružaju trenutni pristup više od 2,2 milijuna knjiga, 2.000 novina (na 49 jezika), 2.300 časopisa (na 22 jezika), i 13 milijuna pjesama. Uređaji nude i Samsungov Social Hub, koji spaja e-mail, IM (instant messaging), kontakte, kalendar i profile na društvenim mrežama u jednom sučelju.
Galaxy Tab 10.1 i 8.9 imaju 3 megapikselnu kameru ugrađenu na stražnjoj strani i 2 megapikselnu kameru s prednje strane, koje omogućavaju jednostavan prijelaz s jedne na drugu, kao i besprijekoran 1080p HD video i Flash podršku za bogato iskustvo zabave.
Dodatno, u suradnji s vodećim predstavnicima industrije kao što su Cisco, Sybase, SAP i Citrix, Samsung Galaxy Tab 10.1 i 8.9 uključivati će vodeća rješenja koja će poduzetnicima i IT menadžerima omogućavati fleksibilnost i povezivost kako bi i izvan ureda mogli raditi što učinkovitije.

INFO: www.samsung.com/hr

NOVI TABLET iz Asusa s nekoliko unikatnih značajki

Tajvanski Asus bilježio je velike prodajne uspjehe sa svojim modelima net-bookova, to jest mini laptop PC-a, no osjetni pad popularnosti na tržištu poklopio se s pojavom iPada. Ako konkurenciju ne možeš poraziti, pridruži joj se; Asus malo kasni, ali je shvatio da je trend tableta nezaustavljiv. Nakon e-Slate tableta baziranog na Windowsima koji je na tržištu od siječnja, jučer je predstavljen novi model s par unikatnih značajki.

asusPod nazivom EEE Pad Transformer krije se tablet koji radi na Android 3.0 operacijskom sustavu s ekranom veličine 10,1 inča i prednjom i pozadinskom kamerom. Zanimljivost je da tablet po dužini ima utor na kojeg se može staviti opcijska tipkovnica i tako se po želji i potrebi Pad Transformer pretvara u klasični netbook.
Na Tajvanu gdje će EEE Pad Transformer prvo u prodaju, verzija od 16 GB bez priložene tipkovnice košta, preračunato, oko 2.700 kuna, dok će verzija s tipkovnicom koštati oko 3.299 kuna.

Pogledaj promotivni video: Asus EEE Pad Transformer

JBL OnBeat dock za TABLET-e

Harman, odnosno JBL koji pripada Harman grupi, je na tržište pustio novi proizvod namijenjen reprodukciji glazbe s iPhonea, iPoda i iPada.
Riječ je o JBL OnBeat dock zvučniku, i u odnosu na starije modele ovaj ima novi terminal za prihvaćanje Apple uređaja, od najmanjih do najvećeg iPada i može se rotirati tako da se bez micanja docka mogu gledati video materijali iz raznih kutova.
Unutar docka ugrađeno je pojačalo od 2×7,5 W snage koje tjera dva zvučnika i oni su, prema navodima iz tvrtke, kompjuterski optimizirani uz korištenje DSP ekvilizacije. Ugrađeni zvučnici pokrivaju frekvencijski raspon od 70Hz do 20kHz.

jbl

Sa stražnje strane ugrađen je i kompozitni video-izlaz tako da se uređaj može priključiti na televizor i gledati sadržaj koji se vrti na iPhoneu/iPadu. Tu je i ulaz za jack od 3,5 mm za spajanje drugih playera, kao i USB ulaz.
JBL OnBeat još nije u ponudi domaćeg zastupnika, pa se zasad može najaviti orijentacijska cijena od 150 funti, koliko košta u Velikoj Britaniji.

INFO: www.mediaaudio.hr

uredio: Krešimir Smokrović

Ostali članci: