KABA

TIC na Korzu od danas bez zapreka

KARLOVAC – Turistički informativni centar na Korzu prilagođen je osobama s invaliditetom. U radove koji su trajali oko dva mjeseca, uloženo je oko 130 tisuća kuna.

Turistički informativni centar je uređen u sklopu projekta “Turistički informativni centar bez zapreka” s ciljem prilagođavanja standardima o prilazima za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Na Turističkom uredu je prilagođen ulaz, postavljena klizna vrata i snižen pult.

Projekt “Turistički informativni centar bez zapreka” započeo je 2009. godine, a prijavljivljen je na natječaj Ministarstva turizma u programima potpora “TURIZAM BEZ ZAPREKA”. Iste godine Turistički ured je dobio potporu od 3.000 kuna, a 2010. u iznosu od 10.000 kuna, ispričala je direktorica Turističkog ureda Tihana Bakarić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tic_1.mp3}

Kako je dodala Tihana Bakarić, ovim projektom se Turistička zajednica Grada Karlovca dodatno približila osobama s invaliditetom, omogućavajući im lakši pristup svim sadržajima koje nude u Turističkom informativnom centru na Korzu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tic_2.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/turisticki_info_centar/*{/rokbox}

Ovaj projekt pohvalila je i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom grada Karlovca i Karlovačke županije Gordana Jurčević.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tic_3.mp3}

U TIC-u će od sada redovito biti postavljene izložbe karlovačkih autora, pa tako trenutno možete razgledati slike Milorada Rupčića.

omicron