music_info7

Danas pišem o hard rock zvuku i onome što se događa s najpoznatijim predstavnicima istog.

Nu metal (new urban metal, još poznat i kao new metal, aggro metal ili nü metal) je glazbeni pravac koji spaja elemente metala, punka, hi-hopa i crossovera, a nastao je sredinom devedesetih u SAD-u

Nu metal je postao popularan kroz sastave kao što su Limp Biskit i Korn.

U nu metal se svrstavaju i neki drugi izvođači zbog elemenata koje u svojim aranžmanima koriste, tipa Evanesence (pjesma Bring me to life). Amy Lee Hartzler, frontgirl Evanescencea objavila je da je popularni bend započeo rad na svom novom, dugoočekivanom albumu, nasljedniku albuma ”The Open Door” iz 2006. godine. Ovo je samo najava albuma, a u nastavku donosimo i neke informacije o događajima iz prezenta. Spomenut ćemo među svim ovim numetalcima i kao-numetalcima ‘graničnog’ u tom žanru – Kid Rocka. S njime ćemo i započeti. Gdje je on i što radi?

KID ROCK

je najavio da kreće na 27-dnevnu turneju ovoga ljeta s pjevačicom Sheryl Crow, počevši koncertom 2.6. u Cincinnati u Ohio-u. Show će ove turneje biti sniman za potencijalni live album fokusirajući se na nastupe izvođača i Kida i Sheryl.

KidRock

Rock je najavio na Billboard showu da zajedno sa Sheryl već dugo očekuje zajednički nastup i da će pjevati duete poput „Picture” i „Collide” , kao i druge hitove.

LIMP BIZKIT

Konačno neka novost koja daje svjetlo nu-metalu, baš kao nekada kad je bio ‘aktualan’. Dugo očekivani Limp Bizkit, najavio je izdanje čak dva albuma zaredom. GOLD COBRA je naziv prvog albuma koji izlazi u ljeto ove godine.

Limp-Bizkit

Fred Durst frontmen benda kaže da je to samo dio priče koji pokreće novi Limp Bitzkit u pogon. Drugi album izlazi uskoro.

KORN -27.06.2011. ZAGREB DOM SPORTOVA 2

Korn , također nu metal bend 27. lipnja nastupa u maloj dvorani Doma Sportova! Dečki iz Bakersfielda, predvođeni Jonathanom Davisom, u Zagrebu promoviraju svoj deveti studijski album ‘KORN3: Remember who you are’ i svoje stare stvari koje su danas klasika među mladim i malo starijim metalcima. Bend je na svojoj istoimenoj turneji od prošle godine, a u Europu svraćaju kako bi i ovdje poručili da ljude očekuje nova brija. KORN je jedan od najvećih nu- metal bendova na svijetu, s dugogodišnjom karijerom, platinastim albumima, stotinama održanih koncerata i nekoliko Grammy-a. Psihodeličnim nastupima i dubokim mračnim porukama , nisu u počecima uspjevali osvajati svojim žarom publiku kao ni komercijalne radio i televizijske stanice; u trenutku njihovog prvog albuma bili su daleko od MTV-a, pa njihove uratke u početku nije bilo moguće nigdje čuti.

KonNew

S novim metal zvukom, s basom i bubnjevima, te mješavinama funka i hip-hop ritmova, Korn je unatoč svemu ipak krenuo na osvajanje publike, te su danas vrlo cijenjeni bez obzira na psiho nastupe i poruke. Nadamo se da će i nas u Hrvatskoj zaintrigirati na nešto novo.

piše: Luka Sertić