solarni_kolektor

KARLOVAC – Projekt enegetske učinkovitosti Karlovačke županije “I ja mogu imati solarne kolektore” nominiran je među tri najbolja energetska projekta u godišnjem izboru ManagEnergy Inicijative Europske komisije, čiji je cilj podržati aktivnosti koje se na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije provode na lokalnoj i regionalnoj razini.

Naime, Europska komisija svake godine organizira Europski tjedan održivog korištenja energije u sklopu kojeg se dodjeljuju nagrade za najbolje europske projekte na području održive energije. Kriteriji za odabir najkvalitetnijih projekata uključuju doprinos smanjenju energetske potrošnje, inovativnost, mogućnost primjene projektnog modela u drugim EU regijama, te utjecaj na lokalnu ekonomiju i stvaranje novih radnih mjesta.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada organizirat će se u Bruxellesu, tijekom ManagEnergy godišnje konferencije 13. travnja, a nagradu će dodijeliti Povjerenik Europske komisije za energiju, Günther Oettinger.

Projekt “I ja mogu imati solarne kolektore” također će biti uvršen u ManagEnergy brošuru najboljih energetskih projekata u protekloj godini koja će biti predstavljena na svečanoj konferenciji.