KARLOVAC, DUGA RESA – Susret s vlastitim križem, žuljevi, molitva i napor, dio su 47.-og Planinarskog križnog puta koji je započeo rano jutros ispred Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu. Organizira ga udruga Ekospiritus iz Samobora, a pod pokroviteljstvom Zagrebačke nadbiskupije.

Na ovom hodočašću uz molitvu, koje će trajati dva dana i obuhvaćati put od Karlovca do Duge Rese, sudjeluje čak 50-ak župa Zagrebačke nadbiskupije. Put se sastoji od mnogobrojnih postaja, crkava i raspela, a na svakoj od njih pridružuje se sve više ljudi.

DSC03289

Čak 700 hodočasnika pridružilo se danas do 14 sati. Ovako se ostvaruje cilj ovog križnog puta, a to je ‘susret’ s ljudima u kraju. Sudionici dobivaju i ručno izrađene krunice koje su obilježje ovogodišnjeg susreta.

DSCF7905

Osobe iz javnog života također su prisustvovale ovom događaju. Naime, popularni voditelj Robert Knjaz bio je ‘jedan od njih’.

DSC03282

Razlog njegova sudjelovanja bilo je snimanje dijela spota za službenu pjesmu namijenjenu susretu mladih s papom u lipnju ove godine na glavnom zagrebačkom trgu.

Sudionike je na postaji sveti Roka u Dugoj Resi posjetio i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Na postajama predodređenim za odmor, hodočasnici su se mogli počastiti proizvodima sponzora.

DSC03283

Atmosfera puna ljubavi, zajedništva, pjesme i molitve obilježila je ovaj križni put koji završava sutra 10. travnja hodočašćem od dugoreške crkve Alojzija Stepinca do crkve Sveti Petar u Svetom Petru.