KABA

Tribina “Mladi vozači u prometu”

KARLOVAC – U cilju smanjenja stradavanja mladih vozača u prometu Policijska uprava karlovačka organizira javnu tribinu pod nazivom „Mladi vozači u prometu”.

Smanjenje stradavanja mladih vozača u prometu, poboljšanje zdravlja, kvalitete života i smanjenje visokih troškova uslijed nastalih posljedica uzrokovanih prometnim nesrećama te sigurna i održiva mobilnost predstavljaju osnovni cilj Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. godine i Plana preventivnog i represivnog djelovanja policije u cestovnom prometu za 2011. godinu.

Tijekom prošle godine u 511 prometnih nesreća sudjelovali su mladi vozači, što je 30 % od ukupnog brija svih prometnih nesreća. Od tog broja četiri nesreće su bile s poginulim osobama, 137 nesreća s ozlijeđenim osobama, a 370 nesreća su bile s materijalnom štetom.

Tema današnje tribine vezana je za najčešće prekršaje koje čine mladi vozači u prometu i posljedice prometnih nesreća uzrokovanih grubim kršenjem prometnih propisa. Tribina će biti održana u prostorijama karlovačkog Veleučilišta s početkom u 14,30 sati.

omicron