KABA

Karlovački studenti učili o najčešćim greškama mladih vozača u prometu

KARLOVAC – Čak 30 posto ukupnog broja prometnih nesreća na karlovačkim prometnicama lani su uzrokovali mladi vozači. Policija pod ovim pojmom podrazumijeva vozače stare između 16 i 24 godine, a oni su tijekom prošle godine sudjelovali u ukupno 511 nesreća na području Karlovačke županije. U tim nesrećama četiri su osobe poginule, a 137 ih je ozlijeđeno. Najčešći uzroci prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači su prebrza vožnja i vožnja pod utjecajem alkohola.

Kako bi smanjila stradavanja mladih, ali i svih ostalih sudionika u prometu, Policijska uprava Karlovačka organizirala je danas u prostorijama Veleučilišta u Karlovcu javnu tribinu. Na njoj su studenti upoznati s najčešćim prekršajima koje mladi čine u prometu i posljedicama prometnih nesreća uzrokovanih grubim kršenjem prometnih propisa, ispričao je načelnik Postaje prometne policije Karlovac Saša Lenard.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/promet_1.mp3}

Imedika

Današnja tribina samo je jedna u nizu aktivnosti koje se provode u sklopu Plana preventivnog i represivnog djelovanja policije u cestovnom prometu. I tijekom prošle godine održan je niz sličnih predavanja u obrazovnim i ostalim ustanovama, a u policiji smatraju da je smanjen broj nesreća u 2010. u odnosu na 2009. godinu rezultat upravo njihovih preventivnih aktivnosti, rekao je voditelj odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU karlovačke Davorin Ivanković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/promet_2.mp3}

promet_2

Predavanja i tribine po karlovačkim ustanovama bit će nastavljene i u sljedećim mjesecima ove godine, najavili su u PU karlovačkoj.

Ples