bolnica_ugovor

KARLOVAC – Opća bolnica Karlovac i Medicinski fakultet u Rijeci potpisali su danas Ugovor o poslovnoj, stručnoj i znanstveno-nastavnoj suradnji.

Ravnatelj OB Karlovac dr. Nedjeljko Strikić istaknuo je da će potpisivanje ugovora pridonijeti boljoj poziciji bolnice u hrvatskoj zdravstvenoj mreži. Objasnio je da će ova suradnja podrazumijevati dolazak studenata s riječkog fakulteta na praksu u karlovačku bolnicu, razmjenu zdravstvenih djelatnika karlovačke bolnice s drugim bolnicama i klinikama, ravnopravno sudjelovanje u projektima na Medicinskom fakultetu u Rijeci i pružanje mogućnosti za akademsko napredovanje liječnicima OB Karlovac.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ugovor_1.mp3}

Potpisivanje ugovora s Medicinskim fakultetom u Rijeci nova je stranica u povijesti karlovačke bolnice, smatra Strikić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ugovor_2.mp3}

U ime Medicinskog fakulteta u Rijeci ugovor je potpisao dekan Alan Šustić, koji je također uvjeren da će ova suradnja biti od koristi za obje uključene institucije, te da će ubrzo dovesti do podizanja obrazovnog i znanstvenog potencijala Karlovačke županije.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ugovor_3.mp3}

Obje strane složile su se da danas potpisani ugovor neće ostati samo mrtvo slovo na papiru, već da će se vrlo brzo započeti s konkretnim aktivnostima na njegovoj realizaciji.