Djevojčice RKŠ Karlovac pobjednice 11. prvenstva Hrvatske u mini rukometu

KARLOVAC – Završeno je 11. prvenstvo Hrvatske u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2000. godine. Djevojčice Rukometne škole Karlovac i dječaci Rukometnog kluba Matulji 2001 državni su prvaci u kategoriji malih rukometaša rođenih 2000 godine. Jučer je u Karlovcu nastupilo 128 momčadi u obje kategorije.

Kod dječaka za državnog prvaka borilo se 80 ekipa. U konačnpom poretku najbolja je bila ekipa kluba Matulji 2001, drugi su bili dječaci Rukometne škole Karlovac, a treće je mjesto osvojio Rukometni klub Ivanić.

rukomet_2

U najbolju petorku izabrani su Jan Manić iz RK Umag, Ivan Lešković iz RK Ivanić, Josip Spudić iz RK Karlovac, Filip Mohorić iz RK Matulji 2001 i Fran Lučin iz RK Matulji 2001. Najbolji strijelac finalne utakmice bio je Luka Gregurević iz RK Matulji 2001, najbolji vratar finalne utakmice bio je Fran Lučin iz RK Matulji 2001, a najbolji igrač finalne utakmice bio je Luka Gregurević iz RK Matulji.

U kategoriji djevojčica nastupilo je 48 ekipa. Mlade Karlovčanke osvojile su prvo mjesto, druge su bile djevojčice iz ŽRK Virovitica, a treće iz ŽRK Ivanić.
Za najbolju petorku prvenstva izabrani su Mirna Lešković iz ŽRK Ivanić, Sara Novosel iz ŽRK Virovitica, Iva Blažević iz RŠK Karlovac, Marijeta Moškun iz RŠK Karlovac i Petra Medved iz RŠK Karlovac. Najbolja strijelkinja finalne utakmice bila je Patricija Fočić, najbolja vratarka Lucija Mance, a najbolja igračica finalne utakmice Orantea Grgić.

Prvenstvo je otvorio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola koji nije krio zadovoljstvo što je organizator prvenstva RŠK na jednom mjestu uspjela okupiti toliki broj malih rukometaša. Inače, ovo je sigurno najbolji rezultat RŠK u njenoj povesti jer su u kategoriji djevojčica osvojili prvo mjesto, a u kategoriji dječaka su vice prvaci. Organizacioni odbor prvenstva na čelu s Milošem Đankovićem zahvaljuje se svim sudionicima prvenstva na izrazito fer i sportskoj borbi i ponašanju.