hotel_korana

KARLOVAC – Nitko danas u podne nije pristupio javnoj dražbi u Općinskom sudu u Karlovcu da kupi nekadašnji hotel „Koranu“ i njegove nekretnine. Pred sucem Josipom Štruceljom pojavilo se tek nekoliko založnih vjerovnika, odnosno njihovih opunomoćenika, no glavnoga, Kredo banke iz Splita ili njezinog predstavnika, nije bilo. Stoga je sudac Josip Štrucelj zakazao ponovo prvu javnu dražbu hotela za 26. svibnja za 12 sati.

Nakon konstatacije nazočnih, među kojima su bili i predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva kao pravnog sljednika Fonda za razvoj i zapošljavanje, sudac je ustvrdio da predstavnik Kredo banke nije došao na ročište iako je uredno pozvan. Nije bilo niti Mare Markić kao niti njezina opunomoćenika na današnjem ročištu. Nazočio je izvjesni Joško Kaleb „kao javnost“ koji je kazao da je samo došao vidjeti što će se ovdje događati. Po izlasku iz zgrade suda, viđen je u automobilu „Porsche“ austrijskih registarskih pločica, što može upućivati da je možda došao uime nekog od potencijalnih kupaca izviditi situaciju.

Tko će, dakle, ponuditi procjenjenu vrijednost nekretnine hotela “Korana” od 32,5 milijuna kuna, možda će se doznati za nešto više od mjesec dana. Inače, danas je ona mogla biti prodana za 21,6 milijuna kuna, jer se na prvoj dražbi ta nekretnina ne može prodati po cijeni nižoj od dvije trećine procjenjene.