Druga “Hermetika” od 28. travnja do 1. svibnja

KARLOVAC – Drugi po redu Open air glazbeni festival pod nazivom “Hermetika” trajat će u Karlovcu od 28. travnja do 1. svibnja. Rečeno je to na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su predstavnici Udruge glazbenih umjetnika “Kajda” najavili taj glazbeni događaj.

Vedran Bojmić, predsjednik “Kajde” i voditelj projekta “Hermetika” kazao je kako su lani na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra “Korana” nastupila 23 glazbena sastava s područja karlovačke županije, a za ovogodišnji nastup prijavilo ih se 46. Bit će to prigoda i da se pokuša ući u Guinessovu knjigu rekorda. Jer, riječ je o najvećem svjetskom festivalu neafirmiranih bendova:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hermetika_1.mp3}

Glazbeni sastavi predstavljat će se u večernjim satima jer je predviđeno da se nastupa od 19 pa do tri sata poslije ponoći, najavljuju organizatori. Ovogodišnja „Hermetika“ okupit će bendove različitih glazbenih stilova urbane glazbe pa će posjetitelji moći uživati u rocku, punku, metalu, bluesu, jazzu, funku, hip-hopu i drugim vrstama glazbe. Program će biti cjelodnevni, a tijekom dana na pozornici će biti organiziran „Jam session“, na prostoru ŠRC-a  bit će „Info centar“ gdje će se posjetitelji moći informirati o “Hermetici”, bendovima koji nastupaju, pratećim sadržajima i radu udruge „Kajda“.

Po prvi puta bit će organiziran i kamp uz obalu rijeke Korane, a u neposrednoj blizini odvijanja “Hermetike”. Ulaz na glazbena događanja je besplatan – platit će se tek simboličnih 10 kuna za uslugu kampiranja.