psi_ograda

KARLOVAC – Odlukom gradonačelnika poništen je javni natječaj za obavljanje poslova higijeničarske službe i skloništa za životinje na području Grada Karlovca.
Na objavljene natječaje pristigla je po jedna ponuda, i to od dosadašnjeg koncesionara – Centra za razvoj poljoprivrede i trgovinu poljoprivrednim proizvodima.

„Povjerenstvo je uočilo veliko povećanje cijena u odnosu na važeći troškovnik te se pristupilo analizi troškova i cijena s dobivenim podacima iz drugih jedinica lokalne samouprave. Usporedbom je evidentirana velika razlika u cijeni koju je ponuditelj dao Gradu Karlovcu spram istog broja uklonjenih nusproizvoda životinjskog porijekla, zbrinutih pasa i troškova u drugim jedinicama lokalne samouprave. Grad Karlovac je u proračunu za 2011. godinu predvidio 100.000 kuna za poslove higijeničarske službe i 450.000 za poslove skloništa za životinje. Uz sve navedeno i činjenicu da se broj uklonjenih nusproizvoda životinjskog porijekla i broj uhvaćenih pasa u siječnju i veljači 2001. godine u odnosu na isto razdoblje lani ne smanjuje, prema ponuđenim cijenama troškovi bi premašili sredstva u proračunu za 2011. godinu za oko 60 do 100 posto“, pojasnili su u gradskoj upravi razloge poništenja natječaja.