trend_portal_uskrs

Uskrsna nada ispunja snagom i udahnjuje novi život i onda kad čovjek izgubi svaki oslonac, kad se nađe na vjetrometini, shrvan iznevjerenim očekivanjima i slomljen razočaranjima i neuspjesima.

Kršćanin je čovjek nade. Ta je nada zalog našeg trajnog povjerenja u dobro, u pobjedu dobra nad zlom. Ma kako vremena bila zla, ma kako okolnosti postale beznadne i nametale rješenja koja nisu u skladu s Božjom voljom i njegovim zapovijedima, kršćanin nikad ne odustaje od nade jer ona je bitno obilježje onih koji vjeruju u Krista.

Uskrsna nada koju u ovo blagdansko vrijeme prizivamo, nije neko pasivno iščekivanje svijetle budućnosti koju će nam Bog prirediti u vječnosti. Naprotiv, to je iznad svega aktivna nada koja potiče čovjeka da već na ovoj zemlji, osnažen Božjom milošću, stvara obrise kraljevstva Božjega, oplemenjuje odnose među ljudima i sve više uprisutnjuje logiku evanđelja koja se ogleda u ljubavi prema Bogu i bližnjem, promicanju mira i solidarnosti te stalnom traženju istine i pravednosti. Aktivna uskrsna nada privodi nas same obraćenju, a svijet preobražava.

Kršćanska nada ispunjava čovjeka mirom i spokojem koji samo Bog može dati. Čovjek ispunjen unutarnjim mirom smireno i staloženo prosuđuje životne prilike i hrabrim korakom kroči naprijed. Svjestan je svih poteškoća i križeva, ali nada hranjena vjerom ispunja ga snagom i životnim poletom koji ne gasne ni u najvećim iskušenjima.

Kršćanska nada je blagoslov duše. Usrdno molimo u svojim molitvama Gospodina da ovoga Uskrsa takne srce svakoga čovjeka i ispuni ga tim blagoslovom. Poznato nam je koliki gube nadu u bolje sutra, opterećeni tolikim zbunjujućim i zabrinjavajućim događajima, tolikim besplodnim raspravama koje više zamagljuju nego što pomažu rasvjetljavanju i rješavanju životnih pitanja. Podjele i strančarenja stvaraju ozračje netrpeljivosti u kojem se sužava prostor za dijalog, za otvorenost prema drugome, ponestaje strpljivosti i milosrđa. Sve to dovodi do pomutnje u kojoj zrelo promišljanje gubi na snazi te čovjek postaje lakim plijenom različitih manipulacija. Ljudi vjere nikad se ne mogu pomiriti s takvim ozračjem. Neka nas prirodne katastrofe i loša politika ne unište! Borimo se čvrstom vjerom i molitvom.

Tamo gdje je zloća unosimo dobrotu, tamo gdje je zavladao očaj svjedočimo nadu, gdje je nesloga i svađa promičimo zajedništvo i govor razumijevanja, gdje je zavladao nemir donosimo mir. Nikad se nemojte umoriti čineći dobro, jer po tome se prepoznajemo kao Kristovi učenici.

Ovoga Uskrsa svim kršćanima želim da obnovljenom vjerom neprestano susrećemo i prepoznajemo Krista. Čestitke upućujem i drugim kršćanskim crkvama koje zajedno s nama ispovijedaju vjeru u Kristovo uskrsnuće, kao i svim ljudima dobre volje, koji su neumorni u traženju Istine i koji svoj život ravnaju osluškujući glas savjesti.

U trendu je osvijestiti svoju duhovnost i paziti na svoje duhovno zdravlje i mir, a to je i ono što kroz naše medije nastojimo promicati!

A ovaj veliki blagdan u kojem se razvilo i učvrstilo kršćanstvo, dan koji nas vjerom u ljepotu života poziva da s nadom u bolju budućnost zakoračimo iz naše sadašnjosti – odličan je trenutak da na tom svom duhovnom bogastvu i blagostanju i poradimo. Neka nam uskrsna svjetlost udijeli snagu i vjeru, da u miru i s obiljem radosti prevladamo sve probleme i nedaće – neka nam to bude naš duhovni izazov.

sretan_uskrs
 
U ime vlasnika, uprave, uredništva i programsko tehničke ekipe Trend Radija i TREND [portala], i moje osobno – želim vam sretan i radostan Uskrs, te mirne i blagoslovljene uskrsne blagdane.
Ivan Pilaković, glavni urednik