motoristi

KARLOVAC – S lijepim vremenom započela je i nova motoristička sezona. Svjedoci smo izlaska motora na ulice bili i tijekom produženog uskrsnog vikenda kada je zabilježen povećan broj motora. Nedvojbeno je da su posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla teške. Tako je život zbog pada s motora jučer izgubio 38-godišnji Karlovčanin, a na području Policijske uprave karlovačke prošle godine su u prometnim nesrećama smrtno stradala dva vozača motocikla, jedan vozač mopeda i jedan putnik na motociklu.

Iz policije svim vozačima mopeda i motocikala poručuju da prije početka motorističke sezone provjere tehničku ispravnost motora, te prije izlaska na ulicu provjere svjetla, kočnice, vizire, te da ne zaborave koristiti zaštitnu opremu.

Ostalim sudionicima u prometu policija poručuje da uvijek predviđaju prisutnost mopeda i motocikala na cesti. Da budu spremni na njihovu iznenadnu pojavu u blizini, naročito kada voze brzo, slalom između vozila ili kada voze neposredno iza ili uz vozilo.