KABA

U petak “Karlovac pleše”

KARLOVAC – U Karlovcu će plesom na ulicama u petak biti obilježen Svjetski dan plesa.

Na taj se dan, 29. travnja u spomen na rođendan jednog od najvećih plesnih reformatora Jean Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta, podsjeća javnost na univerzalnost plesa koji prevladava sve nacionalne, političke i kulturne prepreke. Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost Free Dance Karlovac i Studio 23, povodom proslave Svjetskog dana plesa, organiziraju plesno događanje pod nazivom „Karlovac pleše”.

Svečanosti povodom Svjetskog dana plesa započinju već u 10 sati plesnim performanceom u Gradskoj Vijećnici, u izvedbi Free dancea i Studija 23.

Nakon toga svi plesači će prošetati gradom uz Karlovačke bubnjare, i to od zgrade Grada, Banjavčićevom i Radićevom ulicom preko Korza i Nazorovom preko Gradske tržnice, pa preko ulice Kralja Tomislava, Križanićevom, Mažuranićevom i Radićevom do Haulikove ulice.

Od 10.30 na Korani na podestu kod turbine tijekom jutra će nastupati sudionici manifestacije „Karlovac pleše”

U prostoru Plesnog centra Studija 23 u Haulikovoj ulici pod nazivom Vrata širpm otvorena od 17 sati će biti organizirane radionice plesa za sve plesače i one koji to žele postati: suvremeni, društveni, orijentalni, jazz, tradicionalni (folklor), street i slično.

Ples