eu_1

KARLOVAC – U Europskom tjednu koji je otpočeo i u Karlovačkoj županiji, danas je održana svečana sjednica Savjeta za Europske integracije naše županije. Među posebnim gostima bili su veleposlanik Italije Alessandro Pignatti Morano di Custoza i veleposlanik Češke Karel Kuhnl. Svečanosti su nazočili i učenici koji su nagrađeni za radove o temi Hrvatske u Europskoj uniji kao i ravnatelji njihovih škola.

Europski tjedan otpočeo je jučer predstavljanjem EU putem promotivnih materijala u Dugoj Resi i Rakovici, a danas u Vojniću. Narednih dana bit će slično, sve do ponedjeljka, 9. svibnja kada je Europski dan.

Uvod u današnju svečanu sjednicu Savjeta za europske integracije karlovačke županije bio je pozdrav župana Ivana Vučića. Rekao je kako je prošlo 20 godina od hrvatske samostalnosti, a u zadnje vrijeme ostvaren je značajan napredak u približavanju Hrvatske Europskoj uniji. Naznačio je i što se čini.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/savjet_1.mp3}

Iako su mišljenja oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju podjeljena, ipak većina očekuje da će Hrvatska postati članom ove obitelji iduće, ili najkasnije 2013. godine.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/savjet_2.mp3}

Sudionicima sjednice obratio se i predsjednik Savjeta za europske integracije Josip Šafar, a potom su predstavljeni nagrađeni učenički radovi. Evo imena autora:

Osnovnoškolci – treća nagrada – Dolores Skolan, 4.b razred OŠ Dragojla Jarnević, Karlovac, druga nagrada – intervju dviju učenica OŠ Ogulin  Ive Grgugić i Tihe Loos, prva nagrada za grupu učenika OŠ Grabrik Karlovac za video uradak.

Srednjoškolci – treća nagrada Josip Vlašić, učenik 3.c razreda Tehničke škole u Karlovcu, druga nagrada učenici 1.d razreda osnovne škole Slunj, prva nagrada video stvarateljima karlovačke Gimnazije. I na kraju, posebana nagrada za izuzetan rad i doprinos u natječaju predana je za plakat učenicima osnovne škole Dragojla Jarnević iz Karlovca. Nagrade je predao župan I. Vučić.

eu_nagrada