KABA

Velika fešta KUD-a ‘Sveta Ana – Vučjak’ povodom 15 godina postojanja

KARLOVAC – Sinoć je u Gradskom kazalištu ‘Zorin dom’ KUD ‘Sveta Ana – Vučjak’ velikim dvosatnim koncertnim spektaklom proslavilo 15 godina svog rada i postojanja. Brončanom plaketom za ovu veliku obljetnicu nagradio ih je Hrvatski sabor kulture, a na kraju ove lijepe pjevačko-plesne večeri kroz koju su veseli Vučićani pokazali koliko vole, cijene i poznaju svoju tradicijsku kulturu i naslijeđe, čelna osoba ovog društva predsjednica Jasna Požar podijelila je priznanja najzaslužnijim članovima KUD-a i njegovim pomagačima. Gosti svečanog koncerta bili su njihovi prijatelji iz Gradskog kulturno-umjetničkog društva ‘Požega’ i Požeški tamburaški orkestar, koji su dodatno začinili ionako veselu i ugrijanu atmosferu.

IMG_0060-1

IMG_0070-1

Naziv koncerta je bio ‘A haj’mo se veseliti’, a članovi Društva su izveli niz napjeva, pjesama i plesova Vučjaka; dječje pjesme i plesove izveli su mladi članovi KUD-a, bilo je tu i scenske obrade ispraćaja momka u vojsku i svadbenih običaja, a na pozornici prepunog Zorin doma moglo se također vidjeti, osim programa lokalne izvorne kulture i slavonskog folklora koji su donijeli Požežani, i pjesme i plesova Međimurja, Korčule te Hrvatskog zagorja. Bilo je tu i odličnih skečeva u kojima je sudjelovala i gospođa Štefica Požar, inače zadužena za scensku obradu ovog koncerta i koja obnaša funkciju umjetničke voditeljice u KUD-u. Ona  je jedna od najzaslužnijih za očuvanje narodne nošnje i običaja u Društvu i svojom je požrtvovnošću i odricanjem, te strastvenim angažmanom stvarala petnaestogodišnju povijest KUD-a ‘Sveta Ana – Vučjak’. – Njoj se duguje toliko da se to niti plaketom, niti cvijećem ne može ni približno zahvaliti – rekla je predsjednica Požar.
Bez dečkiju-glumaca Zorana Luke i odličnog Zlatka Mihalića koji je oduševio publiku svojim nastupom, sinoćnji koncert ne bi imao onu humorističnu notu. A bez veselih sviraca s Vučjaka, bez obzira što su većinu koncerta proveli u kutu pozornice (da ne smetaju plesačima) – ova obljetnica ne bi mogla nikako. Svima njima, stoga, ide jedna velika pohvala.

vesna_3 Voditeljica pjevanja u Svetoj Ani, Vesna Zaborski pokazala je koliko je sjajna i u plesnom koreografiranju s međimurskim plesom u dijelu koncerta pod nazivom ‘Vrapček se je ženil’, koji je izmamio najveće ovacije kod publike. A o solo dionici Vesne Zaborski na početku pjesme ‘Rožica sem bila’, nakon koncerta su svi s oduševljenjem pričali i hvalili njezin neosporni talent i znanje koje nesebično prenosi na mlađe generacije.

IMG_0061-1

Posebno je dirljivo bilo izvođenje svojevrsne himne ovog KUD-a, pjesme ‘Moj Vučjaku’, a veliko finale koncerta bila je zajednička izvedba svih članova Društva i njihovih gostiju koji su tijekom večeri nastupili, s pjesmom ‘Kad procvatu jabuke’. Slavlje je do sitnih jutarnjih sati nastavljeno u restoranu Avium.