europski_tjedan1

KARLOVAC – Danas je završno obilježavanje Europskog tjedna. Uz 9. svibnja na Dan Europe, na Trgu Matije Gupca u središtu Karlovca traje ova manifestacija u organizaciji Županijskog savjeta za mlade.

Podsjećamo da Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH svake godine, pa tako i ove, u razdoblju od 2. do 9. svibnja priređuje Europski tjedan. Tom manifestacijom obilježavaju se i dva važna datuma u povijesti europskog integriranja – 5. svibnja 1949. godine dan je osnivanja Vijeća Europe, a 9. svibnja 1950. dan je potpisivanja takozvane Schumanove deklaracije koji se u Europskoj uniji označava kao Dan Europe. Na području karlovačke županije Dan Europe obilježen je bogatije nego ranijih godina, ocijenio je zamjenik župana Ivan Banjavčić. Izrazio je i zadovoljstvo zbog zalaganja lokalne samouprave te Županijskog savjeta mladih koji se, sa svojim podružnicama na terenu, uključio u obilježavanje ove manifestacije. Posebno raduje činjenica da su građani prihvatili ovakav način promocije Europske unije, kazao je dožupan Banjavčić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_europe_1.mp3}

Zbog svega toga ne smijemo biti nezadovoljni – to mogu biti samo takozvani euroskeptici. Ipak, moramo znati da bez Europe Hrvatska nema neke kvalitetne perspektive, zaključio je dožupan Ivan Banjavčić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_europe_2.mp3}

Tijekom današnjeg dana, posjetitelji na štandovima na Trgu Marije Gupca dobivaju dodatne informacije o Europskoj uniji ali i razgledavaju proizvode s kojima pojedini proizvođači s područja Karlovačke županije već kandidaraju za europsko tržište.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/europski_tjedan/*{/rokbox}