lag_4

KARLOVAC – Lokalna akcijska grupa LAG Vallis Colapis, koja je osnovana s prvim danom ove godine, nakon četiri mjeseca je počela s provedbom prvog projekta. LAG Vallis Colapis okuplja sedam ruralnih gradova i općina na sjeveru Karlovačke županije (Ozalj, Duga Resa, Draganić, Kamanje, Ribnik, Žakanje i Netretić), na čijem prostoru je započelo provođenje projekta „Ima nas dovoljno!”. U sklopu projekta skupina mladih volontera će snimiti dokumentarni film o postojećim oblicima socijalnog aktivizma mladih na području LAG-a, ispričala je asistentica voditelja ureda LAG-a Zrinka Blagaić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/lag_1.mp3}

Dokumentarac će snimati i montirati volonteri, a film koji bi trebao biti gotov do studenog bit će predstavljen u osnovnim školama i javnim prostorima na području LAG-a Vallis Colapis. Projekt „Ima nas dovoljno!” završit će koncertom u Vatrogasnom domu u Kamanju, gdje će nastupiti zagrebačka skupina Antenat, čija pjesma nosi naziv ovog projekta.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/lag_2011/*{/rokbox}

Da je otvaranje Ureda LAG-a Vallis Colapis počelo davati rezultate već početkom ovog projekta potvrdio je i načelnik općine Kamanje Damir Mateljan, koji je kazao kako osim ovog, LAG priprema i druge projekte.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/lag_2.mp3}

Sve o projektu možete pronaći na LAG-ovoj Facebook stranici, a uskoro i na internetskoj stranici koja je u izradi.