KABA

I nakon trećeg sastanka nepoznata sudbina platana u Nazorovoj

KARLOVAC – Niti na trećem sastanku održanom između Građanske inicijative koja se bori za spas platana u Nazorovoj ulici i predstavnika Grada i gradskih tvrtki, te izvođača koji sudjeluju u ovom projektu, nije doneseno rješenje o tome da li će platane biti srušene ili ne. Već na samom početku sastanka dogovoren je novi sastanak na kojem se s gradonačelnikom Damirom Jelićem sastala nekolicina stručnjaka iz Građanske inicijative, te nekoliko predstavnika gradskih tvrtki koja radi na projektu rekonstrukcije kanalizacije u Nazorovoj ulici. Ovaj sastanak uslijedio je nakon završetka prvotnog sastanka, ali bez prisustva novinara.

Zatvoreni sastanak je predložio gradonačelnik koji je kazao kako danas ne može ništa biti rješeno bez stručnog mišljenja profesora Antuna Alegra, čiji elaborat su naručili predstavnici Građanske inicijative. Profesor Alegro bi trebao provjeriti koliko bi korijenje platana moglo biti oštećeno tijekom radova na kanalizaciji u Nazorovoj ulici, kazao je predstavnik inicijative Davor Petračić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/platane_1.mp3}

Građanska inicijative je ujedno predložila da se, ako Grad ima volje, Nazorova pretvori u pješačku zonu te da se obloži kockama kakve su nekada bile u ovoj ulici.

Gradonačelnik Jelić je još jednom danas dodao kako radovi u ovoj ulici neće započeti dok se ne ustanovi sigurnost radnika i prolaznika.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/platane_2.mp3}

Građanska inicijativa je do sada prikupila 1500 potpisa u peticiji za spas platana, te su još jednom ponovili kako se nadaju rješenju u kojem će stanovnici Nazorove dobiti novu kanalizaciju u svojoj ulici, a da će platane pritom biti sačuvane.

Budući da su najavljeni daljnji pregovori u ovom slučaju još ćemo morati pričekati kako bi saznali sudbinu sada već najpoznatijeg karlovačkog drvoreda.