KABA

Konzularni dan u Karlovcu

KARLOVAC – U organizaciji Kulturnog društva Slovenski dom Karlovac danas je u Karlovcu bio takozvani konzularni dan. Riječ je o susretu konzula Republike Slovenije u Hrvatskoj Gregora Klemečiča sa slovencima koji žive u našem gradu. Razgovor s njima vođen je u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić.

Visokog gosta primila je ravnateljica knjižnice Frida Bišćan, a potom je konzul Klemenčič razgovarao ponaosob sa svakim od zainteresiranih slovenaca koji žive u Karlovcu. Što ih najčešće tišti, pojasnio je konzul. Naglasio je kako se radi o problemima osobne prirode koji se najviše odnose na pitanja državljanstva, administrativno-upravnim ili carinskim postupcima, naslijeđivanju i sličnomu.

Imedika

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/konzul_1.mp3}

Zbog zaštite osobnih podataka sa svakom se osobom razgovara posebno, jer je ponekad riječ i o intimnim pitanjnima za koje drugi ne moraju znati, kaže konzul Gregor Klemenčič.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/konzul_2.mp3}

No, kada i Republika Hrvatska uđe u Europsku uniju bit će daleko manje nejasnih pitanja ili nesuglasica, ocjenjuje slovenski konzul u Hrvatskoj Gregor Klemenčič. Zaključuje kako će tada biti i manje onih birokratskih granica koje su sada ponekad ozbiljna prepreka.

Ples