hight_tech_art-1

Sony najavio tablet s dva ekrana

Sony je najavio izlazak dva tableta pod kodnim imenima S1 i S2 za jesen ove godine. Oba tableta pokreće zadnji Android 3.0, operacijski sustav razvijen za tablete s većim ekranom. Ugrađen je WiFi i WAN (3G/4G) za lako pristupanje internetu, glazbi, video sadržajima, igrama i e-knjigama preko Sonyevih premium on line servisa kao što je Qriocity1 servis, PlayStation Suite, Reader Store2… Sonyevi tableti predviđeni su i za funkciju e-book čitača, ali njihov hardver je dovoljno jak da može vrtjeti igre za PlayStation 1 i 2.

S1 ima ekran od 9,4 inča, dok S2 nosi nešto novo – dva ekrana od 5,5 inča koji mogu funkcionirati kao dva odvojena ekrana ili jedan veliki od 11 inča. Ovime se bitno povećavaju mogućnosti i komfor; jedan se ekran može koristiti za upravljanje funkcijama dok se na drugome gleda video, ili se, recimo, može na jednom ekranu provjeravati mail, a drugi ekran koristiti kao tipkovnica.

 sony_tablet1Sony Tablet S1 ima rezoluciju ekrana 1280 x 800 i radi na nVidia Tegra 2 platformi (dvojezgreni 1 GHz procesor). Ima ugrađenu IR tehnologiju i može se koristiti kao daljinski upravljač AV uređajima Sonya, počevši s Bravia televizorima. Cijene još nisu objavljene.

A evo i druge bitne vijesti u svijetu tableta i “pametnih telefona”. IPHONE 4 konačno je dobio opasnog protivnika po boljoj cijeni. Pročitajte u nastavku…

Prodano 120 000 komada Samsung Galaxy S II u prva tri dana

Samsung Galaxy S II pametni mobitel ostvaruje zavidne rezultate u prvim danim prodaje na domaćem, južnokorejskom tržištu. Naime, prodano je 120 000 komada u samo tri dana.

samsung-1Za kupnju se unaprijed predbilježilo čak 200 tisuća ljudi, što je dvostruko više od iPhonea 4, no treba imati na umu činjenicu da Samsung ima prednost domaćeg terena.

U Samsungu očekuju veliki uspjeh Galaxya S II i globalno, nadaju se brojci od 10 milijuna prodanih komada. No, još nije poznato kad će se točno pojaviti na američkom i ostalim tržištima. Prema najavama, u Hrvatskoj bi to već moglo biti za koji dan i iako cijena nije objavljena, očekuje se da neće biti viša od 4.500 kuna, s tim da će uz neke od modela pretplate cijena biti mnogo niža.

Inače, Samsung Galaxy S II je prema najavljenim performansama vjerojatno najnapredniji smartfon na tržištu. Ovaj dual-core pametni mobitel debljine svega 8,5 mm s Super AMOLED Plus ekranom koristi Android 2.3 Gingerbread. Uz brzu HSPA + povezivost, Galaxy S II nudi brzo preuzimanje datoteka i pomoću Bluetooth 3.0 + HS. The Samsung Galaxy S II je opremljen 8MP, high-profile kamerom i kamkorderom 1080p za Full HD snimanja i reprodukcije. Galaxy S II definitivno je pravi mali stroj!