KABA

Legendarna “Audicija” u petak u Domu OS RH “Zrinski”

KARLOVAC – Nakon dugo, dugo vremena ovoga nas tjedna čeka – petak 13., ali taj će dan, sasvim je sigurno, ovoga puta u Karlovcu umjesto praznovjerjem biti obilježen smijehom! U Domu OS RH Zrinski s početkom u 20.30 sati, gostuje hit komedija “Audicija 4”, najnovije izdanje superpopularne sarajevske kazališne komedije autora Željka Ninčića, koja je u svim dosadašnjim izdanjima doživjela salve smijeha i aplauza. Ne treba sumnjati kako će ovoga petka tako biti i u Karlovcu.

Jedan od najpopularnijih komičnih kazališnih projekata, “Audicija”, započet je 1985. godine, hit predstavom koju je u tadašnjoj državi vidjelo više od milijun ljudi. Jedan od idejnih tvoraca bio je upravo Željko Ninčić, koji je najširoj javnosti zasigurno najpoznatiji kao jedan od glumaca u drugom izdanju “Audicije” iz 1990. godine gdje je igrao lik Mostarca Marinka Ćutuka, a od 1998. godine i treće “Audicije” kompletan je autor predstave.

U “Audiciji 4” autor je napravio spoj staroga i novoga. Pored starih likova i prisjećanja na njihove nezaboravne scene tu su i novi likovi – Crnogorac Vuk Medojević zvan Lisica, Srbijanka udana u Sloveniji Radojka Janša, povratnica iz zatvora Asfaltina Kurajbegović, te klasični sarajevski jalija Džemsudin Šimširpašić. Uz Stanka Bogovića, u ulozi neizbježnog profesora, u “Audiciji 4” glume Aleksandar Krstajić, Vladimir Balašćak i Jovan Ljubenović.

Požurite i na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu, jer nema sumnje kako će ulaznice za “Audiciju 4” planuti, kao što je bio slučaj i s tri ranija izdanja! Ulaznice se još uvijek mogu kupiti u papirnici Mozaik i Foto color Korani na Korzu.