prijatelji_djece_2011_21

KARLOVAC – Karlovac je danas domaćin petom susretu gradova i općina prijatelja djece. Na njemu su se okupila djeca iz čak 20 gradova i općina diljem Hrvatske.

Svečano otvorenje manifestacije održano je Gradskom kalazištu „Zorin dom”, gdje su nastupila djeca iz karlovačkih vrtića i osnovnih škola. Djeca su pričajući priču o životu djece i odrastanju još jednom pokazala talent i znanje, te probudila dijete u odraslima na barem jedan dan.

Kao uvod u današnji dan i susret gradova i općina prijatelja djece tijekom cijelog tjedna su se u Karlovcu održavala događanja posvećena najmlađima. Jučer je u Zamršju obilježeno 60 godina rada Društvu naša djeca Zamršje, koje je osnovano kao prvo Društvo naša djeca u cijeloj bivšoj državi. Od ponedjeljka do srijede održavane su radionice, sportska natjecanja i kulturna događanja, a danas, nakon okruglog stola na temu opće prevencije ovisnosti koji se održava u ovim trenucima u Gradskoj vijećnici, za djecu su organizirane još neke radionice.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/prijatelji_djece/*{/rokbox}

Sve što se događalo tijekom prošlog tjedna u Karlovcu zaokruženo je današnjom priredbom u Zorin domu, naglasila je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Karlovca Andreja Navijalić, podsjećajući da je tema susreta gradova prijatelja djece prevencija ovisnosti.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/djeca_1.mp3}

Koliko potencijala djeca imaju ispričala je predstavnica Unicefa Martina Tomić Latinac, citirajući riječi jedne 11-godišnje djevojčice.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/djeca_2.mp3}

Što su djeca izradila na današnjim radionicama, ali i svim onima koje su održane tijekom cijelog ovog tjedna, moglo se tijekom poslijepodneva razgledati u Zorin domu. Nakon toga, mali gosti su šetnjom kroz Karlovac obišli znamenitosti, te posjetili Sajam vlastelinstva.