KABA

Odličan mjuzikl u dugoreškoj kinodvorani – sinoć izveden posljednji put!

DUGA RESA – Sinoćnjim mjuziklom na pozornici dugoreške kinodvorane, Pučko otvoreno učilište Duga Resa pokazalo je da može učiniti veliku stvar. U suradnji s međunarodnim kazalištem Cornerstone Arts, organizirali su veliki glazbeno-plesni spektakl. ‘Joseph and the amazing technicolour dreamcoat’, inače, jedan je od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, za koji je glazbu napisao Andrew Loyd Weber – autor ‘Fantoma u operi’, mjuzikala ‘Mačke’, ‘Evita’, ‘Jesus Christ Superstar’… A tekst za mjuzikl je napisao Tim Rice, poznat po scenarijima za Disneyeve animirane filmove.

Koreograf i redatelj ove predstave je Richard Montez, ujedno i osnivač i direktor Cornerstone produkcije.

41817_154761167874443_7251_n

Puno je truda i novaca uloženo u ovaj projekt – od scenografije do kostimografije. Pjevalo se uživo, plesalo  i glumilo sa srcem, a veliki pjevačko-plesno-glumački ansambl kojeg su činili i naši lokalni talenti odabrani na audicije koja je bila raspisana nekoliko tjedana prije premijere – uspio je kroz sat i pol vrhunskog mjuzikl programa ispričati vrlo zanimljivu glazbenu priča prema poznatoj biblijskoj temi.

josip_musical

Ovaj kolaž sjajnih mjuzikl hitova u raznim žanrovima – od diska do countryja, od tanga do regea, pod nazivom ‘Josip i kričave boje njegovih snova’ bio je sinoć izveden posljednji put od ukupno 6 izvedbi koje su imali na ovoj pozornici. Publika je bila ugodno iznenađena produkcijom i oduševljena viđenim, pa smo sigurni da će se ispuniti redateljevo obećanje u obraćanju nakon predstave – kako se ponovo vidimo u Dugoj Resi s kakvim novim mjuziklom.

Inače, ovaj je mjuzikl stigao u Dugu Resu na inicijativu nedavno u prometnoj nesreći preminulog Tomislava Kubice u čiju čast je predstava bila i izvedena.

Ples