porin

Finalna svečanost dodjele nagrade Porin, ponovno je održana u sportskoj dvorani osnovne škole u Biogradu na moru. U odnosu na prošlu godinu, zvijezde hrvatskog glazbenog neba nešto su manje mahale lepezama kako bi se rashladile, što znači da je organizator ove godine mislio i na taj faktor. Ipak, najavljivan kao najglamurozniji i najatraktivniji do sad, punoljetni Porin nije ispunio očekivanja. Opet je održan u maloj dvorani, što je u potpunosti neprimjereno ovakvom tipu događaja.

Preznojavanja nije bilo kad je u pitanju samo očekivanje pobjednika, barem u onim glavnim kategorijama. Čak je i Jelena Rozga, čija je ‘Bižuterija’ proglašena hitom godine, za razliku od drugih nominiranih u toj kategoriji, bila odjevena kao ‘pobjednica’. Valja napomenuti kako je glasovanje za hit godine – jedinu kategoriju o čijem pobjedniku odlučuje publika, trajalo do 20 minuta prije samog proglašenja.

porin_rozga-2

Emocije su u potpunosti izostale i kod dobitnika nagrada u ostalim važnijim kategorijama. Sve je na Porinu izgledalo kao da se unaprijed znalo, a i pobjednici su već bili predviđeni. Nagradu za album godine, dobio je Gibonni i to za album Toleranca. Najboljom muškom vokalnom izvedbom je proglašen Massimo za izvedbu pjesme ”Ljubav kao miris”. Svojom iskrenošću i simpatičnošću sigurno je sve osvojila Ivana Kindl koja je dobila Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu i to pjesme ”Utjeha”.

porin_kindlmassim-2

U kategoriji za najbolju izvedu grupe sa vokalom Porina su, zbog istog broja glasova, dobili i Jinxi i TBF što je prvi takav slučaj u osamnaest godina Porina.

Jinxi su dobili Porina i u kategoriji za najbolji pop album godine, album Diksilend. Međutim, njihovu nagradu pokupio je njihov PR. Zašto Jinxi ipak nisu došli na dodjelu nagrada, obzirom da su bili nominirani u 11 kategorija, možemo samo pretpostavljati. Vjerujemo kako će se već ovih dana njihov razlog ipak čuti.

porin_2
 Sve u svemu, Porin 2011-te bio je prosječan i predvidljiv. Možemo se samo nadati da će do godine biti podignut na europsku razinu