KARLOVAC – Izaslanstvo Šumarske i drvodjeljske škole, na čelu s ravnateljem Robertom Erdeljcem, uručilo je danas gradonačelniku Damiru Jeliću peticiju sa oko 2.500 potpisa građana za uvođenje rasvjete u školski arboretum. Potpisi građana prikupljeni su u sklopu akcije koju je škola prvi put pokrenula još prije deset godina, no s intenzivnom kampanjom ponovo se krenulo prije dva mjeseca. Razlog tome su problemi kojima su učenici i škola izloženi zbog nasilnika i vandala, za koje je arboretum idealan teren za djelovanje, i to upravo zbog mraka koji noću u njemu vlada, pojasnio je ravnatelj Robert Erdeljac.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/erdeljac.mp3}

Gradonačelnik Jelić je izrazio svoju spremnost na suradnju u tome da ovaj problem bude riješen, a obećao je i financijsku pomoć u prvoj fazi realizacije. Ipak, točan datum kada bi radovi mogli početi i kada bi mogli biti završeni, nije precizirao. Izvjesno je da će to biti tek tijekom sljedeće godine. Jelić je, doduše, rekao da su sada konačno riješeni imovinsko-pravni odnosi oko dijela zemljišta u arboretumu koje nije u gradskom vlasništvu, a što se tiče nastavka projekta, kaže da je također optimističan.

 {denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_arboretum.mp3}

U prvoj fazi projekta, koja će biti financirana iz gradskog proračuna, bit će riješena rasvjeta ispred same škole, osvjetljene postojeće staze u arboretumu i postavljen videonadzor na ulazu u arboretum, pojasnila je voditeljica zemljišnoknjižnog odjela na karlovačkom Općinskom sudu Vesna Ribar.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ribar_arboretum.mp3}

peticija2
Ostatak novca koji će biti potreban za dovršetak ovog projekta, škola će pokušati pribaviti kandidiranjem na natječaje. Uspjehu u toj zadaći trebalo bi doprinijeti i to da su kampanju Šumarske i drvodjeljske škole za uvođenje rasvjete u arboretum, osim 2.500 građana, podržale karlovačke eko-udruge, Turistička zajednica, Hrvatske šume, kao i Policijska uprava karlovačka , ali i međunarodna organizacija za obrazovanje i kulturu British Council.