rr7

SLUNJ – Trodnevni festival ekstremnih sportova i odlične glazbe,RastRaft, održan je ovaj vikend na Rastokama u Slunju. Održana su natjecanja u sportovima koji se već pet godina nalaze u ponudi festivala, a to su rafting, paintball, freeclimbing i dirtjump. Međutim, ove godine, organizator je pripremio niz izmjena i dodataka pa je tako pozvao i goste iz Njemačke, organizaciju ”Gibboni” koja je predstavila dva nova extremna sporta. Radi se o biketrailu, tehnički najtežoj disciplini brdskog biciklizma te slacklineu, hodanju i izvođenju akrobacija na djelomično elastičnoj gurtni fiksiranoj u dvije točke. Posjetitelji su mogli besplatno isprobati koliko su vješti u ovim disciplinama, a svoju sreću okušavali su svi, od petogodišnjaka do pedesetogodišnjaka.

Neki lokalni mediji kroz pojedinačne primjere posjedovanja lakih droga na događaju, RastRaft su bez obzira na njegov ogroman potencijal, uspjeli prikazati u potpuno negativnom svjetlu i tako umanjiti trud organizatora i natjecatelja da obrazuju mlade o drugačijim sportovima od onih koje im mediji svakodnevno serivraju.

Međutim na temelju onog što smo vidjeli u subotu 14. svibnja, možemo zaključiti kako je ovo jedan od organiziranijih i konstruktivnijih događaja u županiji i šire. Doista vas obuzme pozitivan osjećaj i dobra vibra, kad vidite kako okupljeni s nestrpljenjem iščekuju hoće li sljedeći natjecatelj uspješno izvesti svoju točku. Pala su i prva ovogodišnja kupanja u rijeci Slunjčici.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/rast_raft/*{/rokbox}

Dobroj zabavi i euforiji pridonijela je i odlična glazba navečer. Slušao se rock, electro glazba i dub-reggae, zabaviti se moglo i u gradskim kafićima.

Ovom petom po redu, festivalu extremnih sportova i glazbe, pridružilo se blizu 3000 posjetitelja, koliko ih je bilo i prošle godine. Time je dokazao kako je najbolji ne samo na našem području, već u regiji.

Učinite ovaj događaj još većim, budite i vi dio sporta, idilične prirode i dobre glazbe i posjetite, RastRaft 2012. Upravo takvu poruku svim ljubiteljima ekstremnih sportova i odlične zabave šalje jedna od gošća festivala, Samanta Piškor, koja je u Slunj doputovala čak iz daleke Njemačke.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rastraft_njemica.mp3}