KABA

Jubilarni 25. Dani piva ove godine trajat će osam dana

KARLOVAC – Bogata tradicija karlovačkih Dana piva u kombinaciji sa svježim idejama savršena je formula za uspjeh 25. Dana piva, koji će u Karlovcu trajati osam dana, od 27. kolovoza do 3. rujna na prostoru SRC Korana. Novitete ovih jubilarnih Dana piva novinarima su predstavili gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić i predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher.

Zahvaljujući bliskoj suradnji i partnerstvu Grada Karlovca, Turističke zajednice grada i Karlovačke pivovare kao glavnog sponzora, ovogodišnji Dani piva trebali bi označiti prekretnicu u pozicioniranju ove tradicionalne manifestacije kao ključne turističke atrakcije Karlovca koja će privlačiti posjetitelje iz cijele Hrvatske.

– Karlovac je uistinu grad susreta, a Dani piva su važan dio njegove privlačnosti za turiste. Ovo je najveći povijesni događaj koji privlači posjetitelje posljednjih 25 godina. Međutim, smatramo da događaj još nije ostvario svoj puni potencijal. Zato smo osnovali novi organizacijski odbor u kojem je Turistička zajednica izvršni organizator. Odbor trenutačno radi na potpuno novom konceptu, koji će dugoročno pozicionirati Dane piva kao centralnu pivsku manifestaciju na nacionalnoj razini ali i šire i time pridonijeti imidžu Karlovca kao privlačnog turističkog odredišta – napomenuo je Damir Jelić, gradonačelnik grada Karlovca i predsjednik Turističke zajednice Karlovca.

Podizanje kvalitete sadržaja festivala, posebno Festivalsko pivo te atrakcije u centru grada koje će privući veći broj posjetitelja na Dane piva samo su neke od novina koje su uvedene kao dio bogatijeg i boljeg programa ovogodišnjih Dana piva. Po mišljenju Alexandera Gerschbachera, predsjednika Uprave Karlovačke pivovare, Dani piva imaju ogroman potencijal da postanu središnja pivska manifestacija u Hrvatskoj. Po njegovim riječima Karlovačka pivovara važan je dio Karlovca i stalno ulaže u promidžbu Karlovca kao grada piva. Dani piva jedan su od ključnih elemenata duge kulture piva u Karlovcu i  ponosni smo što smo dio toga. Kako bismo učinili nešto posebno za 25. obljetnicu odlučili smo u Karlovačkoj pivovari proizvesti posebno Festivalsko pivo koje će biti dostupno samo na Danima piva. Nadamo se da ovo neće biti jedinstvena aktivnost te da će festivalsko pivo postati sastavni dio tradicije Dana piva, zaključiko je A. Gerschbacher.

Organizacijski odbor najavio je i razvoj novog vizualnog identiteta Dana piva te veliku promotivnu kampanju festivala na nacionalnoj razini, koja će među ostalim uključivati i opsežnu oglasnu kampanju, pojačanu kampanju putem Interneta i promidžbene događaje na glavnim trgovima u Karlovcu, Zagrebu i Rijeci kao i promidžbene aktivnosti u Sloveniji i Bosni i Hercegovini kako bi se privukli gosti iz pograničnih gradova. Osim na prostoru SRC Korana, ovogodišnji Dani piva trebaju oćivjeti i povijesno središte grada – Zvijezdu.