plavi

KARLOVAC – Nakon što je inicijativa Stop korupciji koju predvodi Domagoj Švegar prošli tjedan predala Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića i vlasnika tvrtke Centar gradnja iz Karlovca Vladimira Severa te više odgovornih osoba iz stručnih službi Grada Karlovca zbog sumnje u korupciju i organizirani kriminal, ova priča danas je dobila nastavak.

Podsjećamo, inicijativa Stop korupciji temeljem činjenica s kojima raspolaže, smatra da je grad Karlovac pogodovao tvrtki Centar gradnja i njezinu vlasniku Vladimiru Severu prilikom kupoprodaje zemljišta u Grabriku. A upravo na tom zemljištu je i oko pet tisuća četvornih metara površine koja pripada karlovčaninu Ivanu Plavetiću. On je danas novinarima predočio dokaze kako je on vlasnik tog dijela zemljišta koje je grad Karlovac, zajedno sa ostalom površinom u Grabriku, svojedobno prodao Centar gradnji.

Ivan Plavetić, hrvatski branitelj i invalid, podsjetio je na riječi koje često upućuju čelni ljudi grada, županije pa i države kako su branitelji zadužili ovu državu koju treba voditi ka boljitku a ne da nas mafija razdužuje i oduzima zemlju na fin i perfidan način. Kazujući to, Plavetić je i prozvao neke osobe.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/plavi_1.mp3}

Ustvrdio je dalje kako se danas oduzima zemlja u privatnom vlasništvu kao i u vrijeme komunističke vladavine. Podastro je dvadesetak dokumenata kojima dokazuje naslijeđeno vlasništvo nad spornim zemljištem u Grabriku koje mu je pripalo od oca, među kojima i gruntovni izvadak. Moli Zemljišno-knjižni odjel Ministarstva pravosuđa da se očituje što za njnih znači taj i slični dokumenti. Istodobno, još jednom optužuje grad koji je u svoje vlasništvo upisao nešto što je tuđe.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/plavi_2.mp3}

Plavetić izravno optužuje i predsjednika Općinskog suda u Karlovcu Tomislava Marasa kojega smatra odgovornim što mu je oduzeo oko pet tisuća četvornih metara zemljištva u Grabriku i upisao ga u vlasništvo Grada. Stoga je Plavetić o svom problemu upoznao i Državnu upravu za povrat imovine. I dalje vodi postupke za povrat svoje imovine ili pravičnu novčanu naknadu za nju.