KABA

Župa Mahično u nedjelju slavi

MAHIČNO – Župljani župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Mahičnu u nedjelju će slaviti dan župe. Svečanu misu predvodit će pomoćni zagrebački biskup monsinjor Mijo Gorski. On će tom prigodom podijeliti i svetu potvrdu mladima ove župe.

To je najavio župnik u Mahičnu velečasni Nikola Sanjković koji spominje kako se za taj događaj u župi pripremaju trodnevicom. Nju će predvoditi vikari karlovačkih župa – Novoga Centra, Kamenskog i Presvetog Trojstva.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mahicno_1.mp3}

U ta tri dana tri spomenuta svećenika uvest će sve župljane u otajstva vjere, dok će mlade krizmanike ohrabriti na putu vjere, ističe župnik Sanjković. Svetkovine će se nastaviti i u utorak, 31. svibnja na sam Dan župe Pohoda Blažene Djevice Marije jer će se toga dana slaviti i Dan osnovne škole. Stoga će u 8 sati biti služena misa za svu školsku djecu, najavljuje velečeasni Nikola Sanjković.

Imedika

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mahicno_2.mp3}

U župi Pohoda Blažene Djevice Marije, kao uostalom i u drugim sredinama, vjernici i njihovi župnici pripremaju se za poseban događaj – dolazak Pape Benedikta XVI u Hrvatsku. Posebno su aktivni mladi koji se na razini grada pripremaju za susret sa Svetim Ocem 4. lipnja u Zagrebu na Trgu Bana Jelačića i ispred Katedrale, upoznaje nas velečasni Sanjković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mahicno_3.mp3}

I za kraj i ova vijest – kako bi župna crkva u Mahičnu bila ljepša, tridesetak članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Mjesnog odbora Mahično-Tuškani, a to su Priselci, Mahično-Tuškani i Goršćaki-Voloder ovih su dana su uredili, očistili i obojali ogradu ispred crkve. Boju za ogradu darovala je tvrtka Ceste Karlovac.

ograda_2ograda_3

Ples