e-rhythm-unit_4

Robert Radamant

..pravim imenom Robert Olujić, između ostalog se bavi produkcijom, dj-ingom i promocijom elektroničke glazbe od nekih 6-7 godina. Svira pod imenom Robert Radamant i u svojim DJ setovima vrti funky breakse, nu breakbeat, electro, glitch hop, hip hop, d’n’b, jungle, IDM, dub, dubstep i općenito breaks baziranu glazbu. Ponekada ubacuje i techno ili house u setove.

Svira petnaestak dana po raznim klubovima-bircevima na Krku i na još dosta drugih mjesta te inače redovito nastupa i po klupski orijentiranim bircevima. Surađivao je s mnogim kolegama s egoboobits etikete (m.org, Hiram Abiff, Visitor Q), te s raznim drugim izvođačima/crewovima (Confusion, Crobot Crew, Bassinvadersi, Trip To Zion, Lar Plur Lar, 48260…). Dosta često surađuje sa spomenutom Confusion ekipom, jednom od najaktivnijih i najkvalitetnijih d’n’b-breaks-electronica ekipa ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Dijelio je pult sa Benom Ufom, LTJ Bukemom, MC Conradom, Dynamik Bass Systemom, Hot Cityjem, Onemanom i drugim imenima sa svjetske breaks-bass scene.

Nastupao je na improvizacijskim svirkama sa Zidom.buke (improvizacija-aritmično-minimal-noise-ambijent…), Pajom (experimental, noise, free form..) i s Pavijanom Grivastim (instrumentalni rock-psyhodelic sastav). Surađuje i sa slovenskim noise-hc bendom Hexenbrutal na čijoj ploči je izašao i njegov megamix njihove glazbe.

Njegova produkcija se našla kao background muzika za nekoliko dokumentarca, kao soundtrack za neke nezavisne eksperimentalne filmove, youtube klipove i sl. Također se njegova produkcija može naći na raznim kompilacijama elektroničke mjuze. Zadnja stvar je bio remix “Nobody Knows” izdana na kompilaciji LessThanAMinute To Be Remixed i koja je prošla na natječaju za tu kompilaciju među hrpom drugih radova.

Trenutno vodi emisiju Transmigration na radiju SC u kojoj se bavi prezentacijom kako poznatih tako i slabije poznatih žanrova sa svjetske klupske scene.

Član je Urban Jungle crewa koji za sebe kaže slijedeće: „Urban Jungle je također i klupski program u sklopu kojeg ćete čuti širok spektar glazbe, od drum’n’bassa i junglea, old i new roots reggae-a, duba, preko dancehalla, soce, afra, hip hopa i funka, do sve popularnijeg dubstepa i grimea.”.

Registriran je na digitalnom izdavačkom projektu EGOBOObits multimedijalnog instituta u Zagrebu. Najmanji zajednički nazivnik EGOBOO.bitsa je GNU Opća javna licenca (GNU GPL) koja dopušta svakome da slobodno kopira, distribuira i modificira objavljene radove uz uvjet da originalni ili modificirani rad zadrži dostupnim javnosti pod istim uvjetima. Ta se licenca naziva Creative Commons.

Također je objavio jedan EP pod imenom Oximoron i album u dva dijela nazvan ‚ “Sacred Times‘‘ na netlabelu Jamedno.com.

Osim glazbe, član je dviju nevladinih udruga – UKE i K.V.A.R.K. iz Križevaca. Surađuje na raznim projektima/događajima s područja urbane kulture tipa EEII konferencija, Gentlejunk kolektiv, Stanica MIR, zin ZUK, zin Planet, Časopis 04, izdavanje kompilacija elektroničke glazbe (Soundscapes 1 i 2, EGOBOObits kompilacija…), Infoshop KVARK, EGOBOO.bits, nekim kratkim filmovima itd. Tu je i književnost, pa je tako izdao zajedno s još četiri autora zbirku priča «Pet autora traži naslov», pisao je članke za sajtove www.ukljucise.org,  www.kulturpunkt.hrhttp://www.h-alter.org/index.php a sada surađuje s www.zamirzine.net, www.earbugs.com i www.cunterview.net. Ukoliko sam vas zainteresirao za njega – ‚+ provirite malo na ove stranice. A evo i nešto faktografskih podataka u nastavku…

Nastupi sa festivala:

Illectricity (Zg)
Sloboda stvaralaštvu (Zg)
Playground (Zg)
Media Mediteranea (Pula)
EEII (Križevci, Karlovac, Rijeka)
Fuzija (Valpovo)
TEST! (Zg)
Velesajam culture (Zg)
UFO (Osijek)
Festival kratkog filma Mostar (BiH)
Mikrofilm festival (Slovenija)
Nepokoreni grad (Karlovac)
Urbana Kultura i Edukacija (Križevci)
Silvertown Shine! 2007 (BiH)
Trenchtown (Srbija)
Glow Tonight (Pula)
G.A.D. (Križevci)
Sajam udruga ZG (Zg)
Dani grada Knina (Knin)
PYAF (BiH)

U klubovima:

Močvara, Kset, Attack, SC, Aquarius, Krivi Put, Club 100, Medika, Legacy, Tvornica Jedinstvo (ZG)
Safe House, Klub kulture, Mrak, Atrij Gradskog muzeja, Cool, Latino bar, Rupa, Dom HV (Križevci)
Orlando, Fresh (Dubrovnik)
Fis Bock (Sarajevo)
LOCO Soundclub (Villach, Austrija)
Menza Pri Koritu, Metelkova (Ljubljana)
Klub mladih Osijek, Baraka (OS)
Monte Serpento (Pula)
Gekko, Discordia (Rijeka)
Kugla, Nautilus, Dom mladih (Koprivnica)
Mala Scena, Centar na Gazi, Hrvatski dom (Karlovac)
Spirit (Rijeka)
OKC Abrašević (Mostar)
Hena (Brčko)

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/radi/*{/rokbox}

Linkovi :

Kontakt: 

robert.radamant@gmail.com

Za kraj, jedan podsjetnik: u subotu u terminu ”Nema spavanja”, u programu Trend Radija između 23:00 i 01:00h možete slušati upravo Robertov Breakbeat glich hop DNB dubstep session show up. Veliki naziv za veliki program by UMINAL. Slušajte nas! Do sljedećeg puta, lijep pozdrav!