KABA

Uz pomoć LG-jevih novotarija do nevjerojatnih video doživljaja!

LG predstavio Polarizacijske 3D Naočale  i tehnologiju CINEMA 3D

Prisutni na 3D LG Cinama Day-u u Zagrebu imali su prilike iz prve ruke isprobati LG-jevu tehnologiju trodimenzionalnog prikaza slike CINEMA 3D i to na predstavljenim TV uređajima uz pomoć 3D polarizacijskih naočalla LG 47LW5500 i LG  42LW5500.

lg-1

Zanimljivost tehnologije i pripadajućih uređaja je što za gledanje trodimenzionalnih sadržaja nije potrebno koristiti baterijske naočale s napajanjem. Ugođaj gledanja je fenomenalan i ovo je tehnolgija za koju svi prisutni daju zajednički zaključak da ne boli glava nakon duljeg gledanja.

Sve ove prednosti LG-eve tehnologije CINEMA 3DTM moguće je doživjeti uz predstavljeni televizor LW650s koji nudi izvanrednu 3D sliku zahvaljujući LG-evoj tehnologiji Film Patterned Retarder (FPR). LG LW650s optimizira odvajanje slika za lijevo i za desno oko propuštanjem slike kroz svoj polarizirani sloj za oba oka istovremeno. Slika se potom kroz polariziranu površinu leća na naočalama odvaja za lijevo i desno oko te omogućava gledateljima široki kut gledanja uz uistinu jedinstveno jasnu 3D sliku bez treperenja, a time i bez zamora očiju. Odsustvo treperenja slike potvrđuje i certifikat Flicker Free koji su ovom modelu dodijelili Intertek i TÜV, dvije najuglednije certifikacijske organizacije u područje tehničke inspekcije i nadzora. LW650s je prvi 3D televizor na svijetu koji je primio taj certifikat. Uz ovaj su model predstavljeni i LG-evi televizori 47LW5500 i 42LW5500 s tehnologijom CINEMA 3DTM.

Uz tehnologiju CINEMA 3DTM, LG predstavlja novu dimenziju 3D zabave”, rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska. “Potrošači koji žele uživati u ugođaju kina u svom domu s obitelji i prijateljima, zahvaljujući LG-u sada uistinu to i mogu.“

Televizor LG 55LW650s (139,7 CM) također poboljšava kvalitetu slike uz 3D Light Boost, tanki film na zaslonu koji jamči maksimalnu svjetlinu 3D prikaza. Ovaj model nudi i mogućnost pretvaranja 2D sadržaja u 3D za još bolji doživljaj tehnologije LG CINEMA 3DTM.

Televizor LG 42LW5500 bit će dostupan u svim bolje opremljenim dućanima tehničke opreme od početka lipnja po maloprodajnoj cijeni od 8.499 kuna,u Satelu na Akciji po 7998,80 kn dok će model LG 47LW5500 biti moguće nabaviti za 10.999 kuna.

Za više informacija, posjetite www.lge.hr

Kugla je uistinu okrugla uz pametni telefon Optimus 3D

Oni koji su imali priliku vidjeti 3D zaslon mobilnog uređaja LG Optimus 3D, prvog 3D pametnog telefona na svijetu, zasigurno pokušavaju shvatiti kojom čarolijom tako malen uređaj može ponuditi toliko savršeno 3D iskustvo, i to bez naočala. Prikaz je iznimno svijetao, nema zamućenja slike, a uređaj osigurava i širok kut gledanja. 3D filmovi i igre pružaju jedinstveno iskustvo uz WVGA 3D zaslon veličine 4.3 inča razlučivosti 480×800 piksela. I to nije sve. Kamera pametnog telefona Optimus 3D s dvostrukom lećom omogućava snimanje 3D video zapisa koje možete putem HDMI ili DLNA povezivosti prikazati na drugim kompatibilnim uređajima. Stručnjaci znaju da je ovo prvi pametni telefon s tri dvostruke tehnologije, pri čemu procesor s dvostrukom jezgrom koristi tzv. Dual-memory i dual-channel arhitekturu. Zahvaljujući tome, performanse ovog uređaja višestruko su bolje u usporedbi s drugim popularnim pametnim telefonima s jednojezgrenim procesorom. Također, neki znaju da dojam dubine, pa tako i privid trodimenzionalnosti, stvaraju praznine, odnosno barijere, koje blokiraju svjetlost. One su pričvršćene za prednju stranu LCD panela s auto-stereoskopskim prikazom i prenose odvojene slike za lijevo i desno oko. No, nemojte vjerovati ovom tehničkom žargonu. Isprobajte uskoro dostupan pametni telefon Optimus 3D i uvjerite se da je na njegovom zaslonu Zemlja doista okrugla.

lg-3

Novosti za filmoljupce!

Jeste li i vi za Božić poželjeli svjetlosni mač? Čini li vam se da svaki šum u grmlju krije izvanzemaljce koji traže put kući? Poželjeli ste kćer nazvati Oscar? Ukoliko je odgovor na neko od ovih pitanja da, mogli bismo zaključiti da ste pravi filmofil. I niste jedini. Jeste li spremni pokazati svoje znanje o filmovima? Ako doista poznajete filmove, imate veliku šansu prepoznati skrivene reference 30 filmova u grafičkoj montaži igre Filmoljubac.

filmoljupci

Nazive filmova koje prepoznate trebate unijeti u okvire ispod slika i poslati pomoću aplikacije, no ne morate slijediti red slika ili upisivati naziv u isto vrijeme kad vidite sliku. Možete pohraniti svoje odgovore i uređivati ih sve do završetka igre. Ako pogodite 15 naziva, imate priliku u izvlačenju osvojiti jedan od tri aparata za kokice. U slučaju da prepoznate svih 30 naziva, glavna nagrada, LG-evo 3D Blu-ray kućno kino HX806PE sa zvučnicima podesive visine, može biti vaša! Igri možete pristupiti na Facebook stranici LG Hrvatska. Iako ne morate biti fan stranice da biste sudjelovali u igri, lajkanje stranice (klikom na tipku Like, odnosno Sviđa mi se) će vam omogućiti pomoć pri pronalasku točnih naziva 30 filmova te pružiti uvid u vijesti o igri među porukama na oglasnoj ploči. Dobitnike ćemo kontaktirati putem e-maila.