Sastojci:
1,5 kg dagnji ( u ljusci ili očišćenih)
300 g riže
1 dl maslinova ulja
1 glavica luka
4 režnja češnjaka
peršin
250 g rajčice
sol i papar
50 g sira ribanca
Opis:
Ako koristite dagnje u ljusci, školjke prvo stavite na vatru i kuhajte 5 minuta u vlastitom soku. Kad su otvorene, skinuti ih s vatre ostaviti ih da se malo ohlade i izvaditi meso u posebnu zdjelu. A ako koristite već očišćene školjke, onda krenite od toga da na zagrijanom ulju popržite sitno sjeckani češnjak, luk i peršin. Dodate tome dagnje i narezanu rajčicu. Kad prokuha, dodati rižu i na laganoj vatri pirjati, dolijevajući po potrebi malo tople vode. Kad riža omekša, posoliti i popapriti, te sve pirjati još desetak minuta. Skinuti s vatre, posipati ribancem i poslužiti uz salatu od radića.
IZVOR: www.gastronaut.hr