
Sastojci
2 šalice kus-kusa
2 šalice vode
2 manje tikvice
1 šalica kuhanog bijelog ili crvenog graha
2 manja krastavca
4 listića svježeg bosiljka
Umak
2 žlice limunovog soka
2 žličice senfa
1 mali režanj češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
3 žlice prženih sjemenki suncokreta
Priprema
Zagrijte vodu s prstohvatom soli.
Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece. Prokuhajte ih u vodi 3-4 minute i ostavite da se hlade.
Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te ostavite da odstoji samo pet minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.
Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice.
Pomiješajte kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak. Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro pomiješajte sa salatom.
IZVOR: www.gastronaut.hr