KABA

Vijenci, svijeće i sveta misa uz Dan OS

KARLOVAC – U prigodi Dana oružanih snaga i Dana kopnene vojske Republike Hrvatske, pod središnji križ na groblju Jamadol prije podne položeni su vijenci i upaljene svijeće vojnih i braniteljskih izaslanstava.

Uime zapovjedništva Kopnene vojske vijenac je položio brigadni general Zvonko Peternel sa suradnicim. Upaljene svijeće pod središnji križ postavili su i predstavnici Hrvatskog časničkog zbora i Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije. Za sve je Božji blagoslov zazvao dekan vojne kapelanije pri Zapovjedništvu Kopnene vojske prečani Andrija Markač.

U crkvi u Novom centru služena je sveta misa koju je predvodio župnik Norbert Ivan Koprivec u koncelebraciji sa svećenicima karlovačkog dekanata.

Dan oružanih snaga i Dan hrvatske kopnene vojske obilježava se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG. Podsjećanje na taj događaj bit će ove subote u Zagrebu, a među sudionicima svečanosti bit će i predstavnici braniteljskih udruga te Hrvatskog časničkog zbora iz Karlovca.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_os/*{/rokbox}