KABA

M. Butković predsjednik županijskih starčevićanaca

KARLOVAC – Marijan Butković izabran je za predsjednika Županijskog vijeća HSP dr Ante Starčević za Karlovačku županiju. Osnivački zbor održan je sinoć u stranačkim prostorijama na Baniji, a uz ostale nazočili su predsjednica stranke Ruža Tomašić i tajnik Pero Čorić.

Zahvaljujući delegatima stranke koji su ga izabrali za predsjednika Županijskog vijeća, Marijan Butković je poručio kako je osnivanje vijeća dugo trajalo te da je puno rada uloženo u njegovo nastajanje. Županijsko vijeće je logičan nastavak rada HSP-a dr Ante Starčević na lokalnoj razini, kazao je.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/butkovic_1.mp3}

Butković je nadalje dodao kako je starčevićanstvo u ovim krajevima duboko usađeno u ljude i treba ga samo probuditi. Stoga je izrazio uvjerenje kako će na karlovačkom području uskoro biti ukupno deset podružnica iako su mogućnosti daleko veće. U tome je obećao svoje angažiranje kao predsjednik Županijskog vijeća.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/butkovic_2.mp3}

Na starčevićanstvo i ciljeve stranke podsjetili su predsjednica Ruža Tomašić i tajnik Pero Čorić, a sve sudionike osnivačkog skupa pozdravili su i gosti sjednice, predstavnici drugih političkih stranaka – tajnik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Krznarić, dopredsjednik Gradske organizacije HSLS-a Mjio Besedić i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Josip Benčić.

Prije ovoga skupa, u Dugoj Resi je osnovana Podružnica HSP dr Ante Starčević. Predsjednica je postala Paulina Čavlović.

hsp_dr

hsp_dugaresa