KABA

Branitelji obilježili svoj dan druženjem na Muljavi

MULJAVA – Danas je 30 svibanj, dan kojega posebno obilježavaju hrvatski branitelji. Oni pak, okupljeni oko Koordinacije braniteljskih udruga karlovačke županije sastali su se na Muljavi. Po treći puta Koordinacija je prigodnim druženjem i sportskim aktivnostima priredila susrete branitelja koje ovoga puta nije omelo niti loše vrijeme.

Natjecalo se u ciljanju zračnom puškom, igrao se šah i kartao belot a bilo je i, uvijek najuzbudljivije, povlačenje užeta. I dok su trajala natjecanja, vrijedni kuhari priremali su vojnički grah i lovački gulaš koji su sudionicima druženja podjeljeni besplatno.

Predsjednik Koordinacije Marijo Mateša kazao je kako je ovogodišnja manifestacija održana uz Dan oružanih snaga RH. Izaslanstvo Koordinacije položilo je vijenac na grob posljednjeg hrvatskog kralja Petra Svačića na Petrovoj gori, a potom je održana treća izvještajna skupština Koordinacije braniteljskih udruga županije. Druženje je potrajalo do 17 sati.

A kako je toga dana bilo i postrojavanje na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, Koordinacija braniteljskih udruga imala je svoje predstavnike i na tom događaju kojim je obilježena 20. obljetnica stvaranja ZNG – preteče današnjih Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Marijo Mateša kazao je kako je za sljedeću godinu želja Koordinacije da se uz Dan OS i Dan hrvatskih branitelja sva događanja za karlovačku županiju održe upravo na Muljavi podno Petrove gore. Tu će biti održana i deseta smotra starodobnih vojnih vozila koja je ove subote počela na Turnju a nastavljena karlovačkom županijom.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/koordinacija/*{/rokbox}