studio_23

ZAGREB, KARLOVAC – Studio 23 dobio je na Festivalu plesa TREPS 2011 posebnu nagradu za najuspješniji plesni nastup u dobnoj kategoriji djece do 14 godina, i to u plesnoj kategoriji za suvremeni plesni izraz, za koreografiju “Zaboravljene igračke” Sanje Tek.

Koreografije za festival odabrane su s 8. Susreta plesnih grupa TREPS, koji su se održavali tijekom tri vikenda u ožujku i travnju i na kojima je prikazano sveukupno 206 plesnih koreografija. Od tog broja odabrano ih je 44 za Festival koji je jučer održan u Zagrebu.

Plesne točke za festival odabrane su temeljem originalnosti, kreativnosti, primjerenosti koreografije i kostima, te izvedbe i izražajnosti plesača, s obzirom na plesni izraz i dobnu kategoriju. Koreografije je ocijenila stručna komisija u čijem su sastavu bili eminentni koreografi i plesni pedagozi Dinko Bogdanić, Vlasta Kaurić i Antonijeta Šeketa Gleich.

Nastup nagrađenih plesača uskoro ćete imati priliku pogledati i u Karlovcu. Povodom 23 godine rada Studio 23 održat će u subotu, 11.lipnja, veliku Plesnu produkciju, u Domu OS RH “Zrinski” s početkom u 19 sati, na koju pozivaju sve svoje sugrađene.