KABA

Vinko Pavlić ponovo predsjednik lovaca

KARLOVAC – Dosadašnji predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić ponovo je izabran za prvog čovjeka ove lovačke udruge. Tako su odlučili zastupnici na izborno-izvještajnoj Skupštini Saveza. Među uzvanicima su bili predsjednik HLS Đuro Dečak, saborski zastupnici Biserka Vranić i Nedjeljko Strikić, karlovački župan Ivan Vučić te predstavnici prijateljskih lovačkih saveza mađu kojima i Lovske Zveze Bele Krajine u susjednoj Sloveniji.

U izvješću o prošlogodišnjem radu uz ostalo su spomenute aktivnosti u cilju razvoja i unapređenja lovstva kako u županiji tako i hrvatskog lovstva u cjelini. Gospodarska i zaštitna djelatnost utemeljuje očuvanje biološke i ekološke raznolikosti te usklađuje odnose među članicama Saveza koji se najprije odnose na gospodarenje lovištima i divljači kao i njegovanju lovačke kulture i običaja. Podsjećeno je kako je lani obilježena i 15. obljetnica rada Lovačkog saveza Karlovačke županije.

Govoreći članovima skupštine, predsjednik HLS Đuro Dečak posebno se osvrnuo na podizanje lovačkog standarda te u tome pogledu lovnoga turizma. Podsjetio je kako još uvijek nismo postigli onaj broj stranih lovaca koji smo imali prije domovinskog rata. Smatra da je iluzorno očekivati kako su lovci sami sposobni napraviti infrastrukturu potrebnu za visoki lovni turizam.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/lovci_1.mp3}

Dečak želi da se odnosi prema kontinentalnom turizmu u kojemu je i lovni, mijenjaju isto onako kako su se promijenili prema obalnom, Jadranskom turizmu. Tu lovci s pravom očekuju pomoć države.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/lovci_2.mp3}

U posljednjih šest godina lovni turizam u Hrvatskoj doživio je razvoj, prvenstveno zbog osam milijuna kuna koje su kao kratkoročne poznajmice ali i vlastita sredstva lovnih udruga i županijskih saveza, bile injekcija za unapređenje ove oblasti.

Na kraju izborno-izvještajne skupštine LS Karlovačke županije usvojen je program aktivnosti do sredine sljedeće godine. Uz ostalo, nastavit će se unapređivati lovstvo, raditi na izobrazbi kadrova i lovačkoj kulturi te razvoju lovne kinologije. Neće izostati niti nastavak međunarodne suradnje, prvestveno sa lovcima iz Bele Krajine i Unsko-sanskog Kantona u BiH te grada Munchena u Bavarskoj.

lovci_2

lovci_3

omicron