KABA

OŠ Vladimir Nazor slavi 106. rođendan

DUGA RESA – OŠ Vladimir Nazor na današnji dan slavi svoj 106. rođendan. Ove godine odlučili su svoja vrata otvoriti roditeljima i svima koji bi ih željeli posjetiti. Umjesto glavne svečanosti koja je uobičajena za obilježavanje ovakvih događaja, osmišljene su razne radionice kojima će se pokazati cjelokupan rad škole. Tijekom cijelog dana u njima mogu zajedno s učenicima sudjelovati i posjetitelji.

Danas ujutro održane su radionice predmetne nastave koje su predstavili učenici viših razreda. Novinarska grupa tako je napravila intervju s tri učenika koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima, glazbena sekcija predstavila je himnu škole koju su uz pomoć učiteljice Glazbene kulture Zvonke Čurjak, uglazbili i čiji su tekst sami osmislili. Održan je i kviz znanja, a ribolovna sekcija i crveni križ predstavili su također što znaju.

skola_nazor2

Likovna sekcija predstavila je eko-vrećice, čiji je print upravo njihovo djelo. Napravljeno je oko 15 komada koji će se prodavati po cijeni od 25 kuna, a prikupljeni novac iskoristit će se za potrebe škole.

Učenicima koji su postigli iznimne rezultate ove školske godine, podijeljene su nagrade.

Prijedlog za Dan otvorenih vrata u povodu održavanja dana škole, dala je učiteljica razredne nastave Marina Polović, koja je ujedno i kordinatorica ovog cijelodnevnog programa.

U popodnevnim satima, učenici nižih razreda održat će lutkarsku, dramsko-scensku, plesnu te sportsku radionicu. Najmlađe na kraju dana očekuje i iznenađenje.