lokalno_partnerstvo1

KARLOVAC – Projekt Lokalna partnerstva za zapošljavanje faza 3 priveden je kraju.

Podsjetimo, riječ je o projektu kojega je Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo u cijeloj Hrvatskoj u sklopu Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) za Razvoj ljudskih potencijala.

Hrvatski zavod za zapošljavanje prepoznao je važnost lokalnih partnerstva te odlučio izraditi i ojačati okvir za aktivnosti na lokalnim tržištima rada u svim hrvatskim županijama koristeći partnerski pristup, odnosno suradnju područnih službi HZZ-a, Hrvatske gospodarske komore, udruge poslodavaca, poslodavaca, sindikata, strukovnih škola, centara za poduzetništvo, regionalne razvojne agencije, jedinica lokalne i regionalne samouprave te nevladinih udruga.

Vrijednost projekta Lokalna partnerstva za zapošljavanje na nivou cijele države bio je 4 milijuna eura, a koji je osnovni cilj ovog projekta ispričala je pročelnica karlovačkog Zavoda za zapošljavanje Ana Pozderac .

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/partnerstvo_1.mp3}

lokalno_partnerstvo2

Hrvatski zavod za zapošljavanje je u sklopu projekta izradio i Strategiju razvoja ljudskih potencijala Karlovačke županije za razdoblje od 2011. do 2013. Ta strategija je samo jedan mali dio Razvojne strategije Karlovačke županije koji se bavi razvojem ljudskih potencijala. Uz to, osnovano je i Vijeće za tržište rada, o kojem je više pojasnila Ana Pozderac.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/partnerstvo_2.mp3}

Ana Pozderac je ispričala da su poslodavci dosta zainteresirani za cijeli projekt.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/partnerstvo_3.mp3}

Od cijelog iznosa od 4 milijuna kuna koliko je vrijedan ovaj projekt, karlovački Zavod za zapošljavanje je dobio 80 tisuća eura za provedbu projekta „Znanjem do zaposlenja – partnerstvo za cjeloživotno učenje u Karlovačkoj županiji”.

lokalno_partnerstvo3