KABA

2ND Zagreb International Blues Festival

 

2nd Zagreb International Blues Festival


Četiri dana u lipnju Zagreb će biti središte blues događanja ujedinjenih u drugo izdanje Zagreb International Blues festivala. Od 9. do 12. lipnja ZIBF će ugostiti preko 20 izvođača iz pet zemalja predvođene Charliem MusselwhiteomBig Daddy Wilsonom.

INFO Link:

 http://www.zibf.info/

Liburnia Jazz Festival

Liburnia Jazz Festival svake se godine održava u isto vrijeme i u istome mjestu, prvi vikend srpnja u Opatiji.

Poznato je i da se Festival stalno mijenja i uvodi novine: ove godine prva je novost Međunarodni natječaj za mlade bendove. Druga je novost da je udruga Liburnia Jazz jedina iz Hrvatske primljena u članstvo Europe Jazz Network. I treća, otvara se pozornica za jam sessione u Lounge baru Monokini.

U tri dana održat će se 17 koncerata i na šest će pozornica kročiti više od 100 glazbenika. Najavili smo headlinere i pobjednike drugog kruga natječaja, a njima će se pridružiti i kanadski Soul Jazz Orchestra sa svojom fuzijom soula, jazza, afra i latina.

Posljednji dan posvećen je ikoni hrvatskoga jazza Bošku Petroviću. Na koncertu Tribute to BP izvodit će se njegova autorska glazba, a svirat će Big Band HRT-a i tri generacije glazbenika: oni koji su s njim godinama dijelili i pozornicu i život (Frangeš, Mavrin, Grašič, Glojnarid, Divjak), oni koji su stasali uz njegovo mentorstvo (Stanid, Grabušid) i oni koje je tek počeo najavljivati kao nasljednike (Matešid).

Njegove skladbe bit će izvedene u modernim aranžmanima od kojih su neki napisani posebno za ovu priliku, a neki ponovno otkriveni i upravo će na Liburnia Jazz Festivalu biti praizvedeni (Glojnarid, Stanid, Big Band HRT-a).


Liburnia_Jazz_big

 

1.7.2011. XI. Liburnia Jazz: E.K. Avenue, Soul Jazz Orchestra (Opatija)

2.7.2011. XI. Liburnia Jazz: The Illusions, Hiromi Uehara – The Trio Project feat. Anthony Jackson & Steve Smith (Opatija)

3.7.2011. XI. Liburnia Jazz: Oridano Gipsy Jazz Band, Big Band HRT-a (Tribute to BP) (Opatija) 

 

INFO Link :

http://www.liburniajazz.hr/


Georgea Bensona i Return to Forever IV


Georgea Bensona i Return to Forever IV koji će nastupiti u sklopu Avantgarde Jazz Festivala, koji će se održati 8. i 17. srpnja u dvorištu bivše Tvornice duhana Rovinj.

U promotivnom razdoblju koje traje do 14. lipnja ulaznice za oba koncerta. Za Georgea Bensona mogu se po cijeni od 300 kuna, a za koncert Return to Forever IV po cijeni od 250 kuna.

Od 15. lipnja cijena ulaznica za koncert Georgea Bensona iznosit će u pretprodaji 350 kuna, a na dan koncerta 400 kuna. Cijena ulaznica za koncert Return to Forever IV nakon promotivnog razdoblja iznosit će u pretprodaji 300 kuna, a na dan koncerta 350 kuna.

Kupovina ulaznica moguća je u hotelima Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic te na prodajnim mjestima sustava Eventim.

Više informacija o VIP ulaznicama dostupno je na svim prodajnim mjestima.

INFO Link :

http://kulturistra.hr/lang/hr/2011/05/1-avantgarde-jazz-festival-u-rovinju/

 

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=LAq4X6j6p2E&feature=player_embedded#at=11}

Ples