igre_mladih

  • June 2, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Započele su prijave za ovogodišnje Sportske igre mladih, najveću amatersku sportsku manifestaciju u Europi, osmišljenu kao sportska druženja djece osnovnih i srednjih škola koja tijekom školskih praznika mogu sudjelovati u natjecanjima u deset sportova: badmintonu, graničaru, malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, šahu, stolnom tenisu, tenisu i uličnoj košarci.

Sportske igre mladih ove se godine održavaju pod motom „Živimo život bez droge jer droga uzima život” čime se djeci želi dati poticaj da svoje slobodno vrijeme ispune kvalitetnim sadržajem kao što su sportske aktivnosti.

Više o samoj manifestaciji i sportovima koji će njome biti obuhvaćeni ispričao nam je tajnik karlovačke sportske zajednice Tomislav Polić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/igra_1.mp3}

Prošle godine na Igrama je sudjelovalo više od 50.000 natjecatelja, ali želja organizatora je ove godine povećati broj djece i mladih kao i unaprijediti kvalitetu natjecanja.

Svako dijete koje voli sport, zabavu i druženje pozvano je biti dijelom ove sportske priče, a poseban apel organizatori upućuju roditeljima, učiteljima nastavnicima i profesorima da djecu potaknu na zdrav život. Prvo će biti organizirana županijska natjecanja, potom regionalna, a na kraju i veliko finale na državnom nivu, objasnio je Polić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/igra_2.mp3}

Organizatori pozivaju djecu i mlade da se u što većem broju prijave za sudjelovanje.