ugovor_krijes

KARLOVAC – Na konferenciji za novinare održanoj danas u Karlovačkoj pivovari najavljen je Ivanjski krijes kojeg tradicionalno, kao generalni sponzor, podupire Karlovačka pivovara. Ugovor o sponzorstvu manifestacije potpisali su predsjednik uprave Pivovare Alexander Gerschbacher i direktorica Turističke zajednice grada Tihana Bakarić.

Prilikom potpisivanja ugovora, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Tihana Bakarić je izrazila ponos što se i ove godine uspješno krenulo s organizacijom Ivanjskog krijesa za što su dobivene potpore od Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Karlovačke županije. Uz Turističku zajednicu grada Karlovca svake godine izuzetan napor i doprinos u organizaciji pružaju i građani Karlovca, a posebno gradske četvrti Banija i Gaza. Ova manifestacija je sukladna strateškim smjernicama razvoja turizma grada Karlovca jer se održava uz obale rijeke Kupe, a rijeke su jedan od strateških prioriteta u razvoju turizma. Manifestacije, a među njima i Ivanjski krijes, su okosnica u brendiranju destinacije, te su jedan od najvažnijih faktora u privlačenju posjetitelja. Turistička zajednica grada Karlovca zadovoljna je što će Karlovačka pivovara treću godinu za redom podržati Ivanjski krijes i na taj način omogućiti da se ovo jedinstveno tradicionalno događanje održi na kvalitetnoj razini, rekla je T. Bakarić.

Naglasivši da je Karlovačka pivovara važan gospodarski subjekt u Karlovcu, predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher je kazao kako je pozitivan doprinos lokalnoj zajednici jedan od glavnih stupova društveno odgovornog poslovanja Pivovare. U tom smislu Ivanjski krijes doživljavamo kao projekt koji pridonosi da Karlovac postane još ugodnije mjesto za život. Ivanjski krijes jedan je od najpoznatijih događaja u Karlovcu, ali i odlična prilika da se poželi dobrodošlica ljetu. Stoga pozivam sve da 23. lipnja dođu na obale Kupe i uživaju u manifestaciji, kazao je A. Gerschbacher.

Ivanjski krijes je, po tradiciji, kombinacija sporta, glazbe i dobre zabave. Uz ostalo, ovogodišnjni donosi nogometni susret između Banije i Gaze, povlačenje užeta na Banijanskom mostu, koncerte glazbenih skupina Udruground i Kawasaki 3p i naravno – paljenje krijesova.