KABA

Specijalni teret bez problema prošao Banijanskim mostom i karlovačkim ulicama

KARLOVAC – Karlovcem je sinoć konačno prošao specijalni teret težak oko 500 tona koji je na svom putu izazavao interes brojnih prolaznika i vozača ali i građana koji su nesvakidašnji prizor gledali s balkona i prozora.

Iako je bilo najavljeno da će s Ilovca krenuti u 21 sat, labudica s teretom krenula je gradom nešto ranije, te pritom uzrokovala manje prometne gužve. Vožnja preko Banijanskog mosta prošla je bez problema kojih su se mnogi bojali, a potom je teret preko Mačekove i Meštrovićeve krenuo Senjskom ulicom gdje je desetak minuta zastao jer na vrijeme nisu bile uklonjene žardinjere na kružnom toku koje su mu priječile put. Nakon te kraće pauze, kompozicija je krenula prema Švarči i dalje prema Rijeci. Trenutno teret stoji u Lokvama odakle će u Luku Rijeka krenuti danas poslijepodne.

Podsjećamo, riječ je o transformatoru, čiji je krajnji kupac elektroprivreda Novog Zelenda. Transformator je proizveden u tvrtki Končar energetski transformatori, a za njegov prijevoz iz Zagreba do Luke Rijeka, odakle će krenuti na put prema Novom Zelandu, zadužena je tvrtka Zagrebtrans.

trafo_1

Ples